Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Czym naprawić ubytek w izolacji drzwiczek paleniskowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam podczas zbyt nadgorliwego czyszczenia odpadł mi kawałek izolacji z wnętrza drzwiczek paleniskowych. Da się to jakoś załatać, czym? Co to w ogóle jest?

IMG_20200909_093323.jpg

Opublikowano

Ludzie nie zawracją sobie głowy takimi pierdołami, ale jak już Ci to przeszkadza, to zaklej sobie tą pierdołe sylikonem do 1200 stC ( do kominków) 

Opublikowano

Pierdoła? Nie wiem co to jest, a jakby to była uszczelka czy coś, a bym nie wiedział to zagrażałoby bezpieczeństwu.  Mam rację, że to jest izolacja czy co jest w tych drzwiczkach? Jaki materiał i po co?

Opublikowano

Jak po co ? po to żeby cię drzwiczki nie parzyły .

Opublikowano
15 minut temu, Malvo napisał:

Pierdoła? Nie wiem co to jest, a jakby to była uszczelka czy coś, a bym nie wiedział to zagrażałoby bezpieczeństwu.  

Wezwać serwis i straż pożarną niech ocenią stopień zagrożenia krecka_dostal.gif

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Malvo napisał:

ak nie znasz odpowiedzi to się nie udzielaj.

Znamy kolego odpowiedź. Akurat taki niewielki ubytek pośrodku drzwiczek nie zrobi ci krzywdy. To nie jest uszczelka, bo uszczelki są zazwyczaj na krawędziach, a nie po środku elementu. Nie panikuj. W takim wypadku, izolację drzwiczek możesz sobie wymienić ze względów wizualnych, a nie praktycznych, bo nic , złego ci się nie stanie z powodu takiego zarysowania.Ochloń.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Ok przepraszam troche mnie ponioslo. Dzieki za odpowiedzi. Myslalem by to zaprawa szamotowa latac ale wogle nwm co to za material wiec jak silikon wystarczy to ok.

Edytowane przez Malvo