virusek391 Opublikowano 6 Marca 2020 #1 Opublikowano 6 Marca 2020 Witam, Czy taki węgiel można jeszcze raz spalić tak aby powstał z niego popiół, czy raczek należy już go wyrzucić razem z popiołem ? Na chwilę obecną jest twardy jak skała i można go jedynie rozkruszyć za pomocą twardego narzędzia.
carinus Opublikowano 6 Marca 2020 #2 Opublikowano 6 Marca 2020 To wygląda na spieki popiołu niż węgiel i tego raczej już nie spalisz.
mkaczko Opublikowano 6 Marca 2020 #3 Opublikowano 6 Marca 2020 Kalafiorek :-)Wysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka
Trx9 Opublikowano 7 Marca 2020 #4 Opublikowano 7 Marca 2020 Mozesz takie resztki domieszac do swiezego wegla. Ale to juz kwestia parametrów. Czasami przepalisz to do drobnego żużlu a czasami bedzie piekna skorupa do rozbijania mlotkiem. Ja walcze w tym roku ze skalami wapiennymi z pasmami wegla, najlepiej je rozkruszac na w miare orzechowe-kostkowe rozmiary. Wtedy potrafi przepalic do w miare normalnego popiolu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.