Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem ze sterownikiem pokojowym Tech SP Lux

Rekomendowane odpowiedzi

Link afiliacyjny

🔧 Potrzebujesz serwisu pompy ciepła?

Diagnostyka, naprawa, przegląd — firmy serwisowe z okolicy

Znajdź serwis
Opublikowano

Witam Wszystkich,

Mam problem ze regulatorem pokojowym SP Lux podłączonym do pieca Defro Agro Uni 25KW ze sterownikiem AG Lux. Instalacja aktualnie z zaworem 4 drogowym jednak bez sterowania elektronicznego. Zawór ze sterowaniem już zakupiony jednak jeszcze nie zamontowany. Problem dotyczy świeżo zamontowanego regulatora pokojowego, a mianowicie regulator ten prawidłowo jest rozpoznawany przez piec i wszystkie parametry są wyświetlane również prawidłowo. Rzecz w tym, że po wybraniu opcji sterowania np. pompą CO lub piecem regulator ten po chwili wyłącza mi pompę lub piec przełącza w tryb podtrzymania i robi to pomimo nie osiągnięcia zadanej temperatury na regulatorze pokojowym. Zupełnie nie rozumiem dlaczego się tak dzieje. Czy ma to jakiś związek z brakiem zaworu 4 drogowego ze sterowaniem? Ktoś się orientuje w tych sterownikach i może mi jakoś pomóc? Dodam że wejście w menu na sterowniku pieca automatycznie uruchamia pompę lub palenie w piecu w zależności od tego co mam wybrane w menu instalatora. Po wyjściu jednak z menu znowu rozłącza wszystko po około 10 sek.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam ja zapytam się o cos innego posiadam kocioł ze sterownikiem Defro AG i zakupiłem Regulator pokojowy spk lux lecz po wejsciu w ustawienia  i chcąc zmienić tryb pracy np. z ogrzewania domu na priorytet bojletra wyświetla mi się komunikat "Brak możliwości zmiany trybu pracy pomp przez regulator pokojowy" Czy ty też tak masz. Nie posiadam zaworu czterodrogowego.

IMG_20200923_100014.jpg

IMG_20200923_100049.jpg

IMG_20200923_100427.jpg

IMG_20200923_100501.jpg

Opublikowano

A ten SPK LUX w ogóle współpracuje z tak starym sterownikiem kotła? Wątpię, ale najprościej zadzwonić do Techa, mają w miarę ogarniętą infolinię póki nie zacznie się sezon grzewczy.

Opublikowano

Ale konstrukcyjnie do K1pv4 to przepaść. Zadzwoń do techa, będziesz miał wszystko wyjaśnione w 2 minuty.

• eliks zablokował(a) ten temat
Link afiliacyjny

🌡 Szukasz instalatora pompy ciepła?

Wypełnij krótki formularz i porównaj oferty firm z Twojego regionu

Porównaj oferty
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.