attex Opublikowano 18 Października 2019 #1 Opublikowano 18 Października 2019 Witam Mam prośbę o schemat jak połączyć kocioł gazowy termet jednofunkcyjny z zasobnikiem 100l viessmann vitocell do instalacji solarnej z zasobnikiem galmet 300l z dwoma wężownicami oraz z wyrzutem wody. Mam cały czas problem z rosnącym ciśnieniem na kotle(trzeba co jakiś czas odpuszczać wodę ) .Hydraulik rozkłada ręce i nie wie co się dzieje.Przeglądałem różne schematy w internecie ,ale takiego nie znalazłem(są tylko z jedną wężownicą i bez wyrzutu wody)
sambor Opublikowano 18 Października 2019 #2 Opublikowano 18 Października 2019 Musisz dać schemat tego co masz i jak podłączone. Jak rośnie ciśnienie to coś nie tak z naczyniem przeponowym w kotle - pewnie jest za małe albo ma ustawione złe ciśnienie. Ale potrzebny jest schemat jak to jest połączone
attex Opublikowano 18 Października 2019 Autor #3 Opublikowano 18 Października 2019 Dzięki za szybką odpowiedź Przesyłam fotki może coś z tego da radę wywnioskować
Ksieciunio Opublikowano 18 Października 2019 #4 Opublikowano 18 Października 2019 Boże ale to wygląda, plątania. Nie mówię o poprawności schematu, ale o jego wyglądzie.
attex Opublikowano 18 Października 2019 Autor #5 Opublikowano 18 Października 2019 Jest to przerobiona instalacja,wcześniej był kocioł węglowy.
sambor Opublikowano 18 Października 2019 #6 Opublikowano 18 Października 2019 Daj rysunek, gdyż z tych zdjęć nic dobrego nie wynika. Papier, ołówek i wklejasz na forum
attex Opublikowano 5 Listopada 2019 Autor #7 Opublikowano 5 Listopada 2019 Witam Dopiero mogę dzisiaj odpowiedzieć.Sprawa załatwiona okazało się,że jeden z zaworów (dopuszczający wodę nówka sztuka)przepuszczał.Po wymianie jest wszystko w porządku. Temat zamykam
gmaj22 Opublikowano 5 Listopada 2019 #8 Opublikowano 5 Listopada 2019 Czyli ten zawór: Został tylko wymieniony na nowy? Bo to jest przykład ZŁEGO montażu uzupełniania instalacji. Prawidłowo powinno być wykonane złączem elastycznym i dwoma zaworami kulowymi na jego końcach
attex Opublikowano 5 Listopada 2019 Autor #9 Opublikowano 5 Listopada 2019 Tak ten,na razie jest o.k,jak będzie coś nie tak to zrobię tak jak piszesz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.