Skocz do zawartości
IGNOROWANY

dobry kontra cena

edmundG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy te uchwały co teraz wprowadzają będę miały wpływ na jakosc sprzedawanych nam ekogroszkow? Czy ci z tanim eko się wysypia? Jak myślicie?

Opublikowano

Odbije się to na nas konsumentach. Juz teraz Eko jest drogi a będzie jeszcze droższy. 

Opublikowano

Hallo.

Myślę,że mają jakis wpływ:     w ubiegłym roku mój zakupiony orzech II  był  30MJ.kg, a w tym roku żaden wegiel u tego samego  "węglarza"  nie ma  więcej niż 28 MJ.

widziałem dziś jego ofertę. pomijam cenę... 860 zł

Opublikowano

@dorecho

A z czego węglarz ma brać jak węgla brakuje?

Poza tym kupowanie w tym okresie wiąże się z większą ceną niestety.

Gość berthold61
Opublikowano

W tym roku nie ma problemów z węglem , u mnie na składzie ma pełne kupy wegla od kęsów ,orzech,orzech 2 , goroszek oraz ekogroszek , ale ten co u niego kupuje to nienazywa wegla jakąs perła ,retopalem czy pieklorzem , ja mam tylko kopalnię Piast oraz Chwałowice tak odpowiada i to mi sie podoba ,tak ma być .

Opublikowano

Witam Panowie.

Kupowanie węgla to jak kupowanie ziemniaków, na targu u chłopa.

Panie jakie ładne ziemniaki ...a jakie pan chcesz? ...almy ...to te są almy.....

Podchodzi drugi klient, panie szukam dobrych kartofli ... a jakie pan chcesz?....irysy ...masz tu pan irysy....

Ot tak mi się skojarzyło ... YARO

Opublikowano
3 godziny temu, dorecho napisał:

Hallo.

Myślę,że mają jakis wpływ:     w ubiegłym roku mój zakupiony orzech II  był  30MJ.kg, a w tym roku żaden wegiel u tego samego  "węglarza"  nie ma  więcej niż 28 MJ.

widziałem dziś jego ofertę. pomijam cenę... 860 zł

A kiedyś.......... jak IRCHA chodziła.(młodzi nie wiedzą co to jest)............. to też nagle cukru w cukrze musiało być100%, a i wagi były wytarowane..... Normalnie powrót do przeszłości

A teraz ktoś się boi że może ilość "węgla w węglu" będą sprawdzać.....przy takiej nagonce medialnej.....

YARO.

Opublikowano

Spokojnie Panowie składy węgla niedługo będą sprzedawać "węgiel nie do użytku domowego" i sytuacja będzie podobna jak z tradycyjnymi żarówkami a w bunkrze już ten opal przejdzie cudowną przemianę jak w Kanie galilejskiej... Porobili ustawy i co, kto to sprawdza, chyba że się podkabluje...bo osobiście nie widziałem żeby ktoś sprawdzał czym palę, mało tego nikt ze znajomych nawet mi nie meldował żeby miał kontrolę a handel używanymi kociołkami baa nawet nowymi pozaklasowcami idzie w najlepsze i nikt pomimo ustaw antysmogowych z tym nic nie robi... Będzie taki cyrk że hej a jak już nas dojadą do jednego źródła paliwa w domu czy to prąd, gaz, groch, pellet to wtedy cenami pojadą po całości...

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.