Robert123456789 Opublikowano 27 Października 2018 #1 Opublikowano 27 Października 2018 Witam serdecznie to jest mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość. Mam pięć na pellet i w całym domu ogrzewanie podłogowe sterowane komputerem w każdym pokoju. Mój problem jest tego typu że mam ustawioną temp w domu na 23 stopnie. Na komputerze temp dochodzi do 23.4 stopia. Przed ok 1h podłoga ciepła. Potem ok 3-4 płytki zimne. Co zrobić żeby podłoga była cały czas ciepła. Proszę o pomoc.
pastor Opublikowano 27 Października 2018 #2 Opublikowano 27 Października 2018 Komputer to masz na myśli ten regulator ze zdjęcia? Do czego on jest podłączony? Masz taki w każdym pokoju? Napisz coś więcej.
odpowietrznik Opublikowano 28 Października 2018 #3 Opublikowano 28 Października 2018 Przy kotle na pellet i samej podłogówce powinien być mały bufor + na wyjściu na instalację zawór 3D z siłownikiem sterowany pogodowo.Po drugie podłogówka powinna chodzić cały czas a u ciebie ten Auraton "steruje" podłogą ON/OFF to nawet widać na zdjęciu po ustawionych cyklach czasowych grzania(te kreseczki) to nie jest dobre rozwiązanie
Dragster Opublikowano 28 Października 2018 #4 Opublikowano 28 Października 2018 Podłoga nie powinna być wyraźnie ciepła. Tym bardziej miejscami. Jakiś schemacik by się przydał. Jak są ułożone te pętle. Jaka jest temperatura zasilania ogrzewania podłogowego, choćby ustawienia tego zaworu termostatycznego. Z tego co widzę to jest rozdzielacz z układem mieszającym.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.