Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pomoc przy pompie villo

Robert123456789

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie to jest mój  pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość.

Mam pięć na pellet i w całym domu ogrzewanie podłogowe sterowane komputerem w każdym pokoju. 

Mój problem jest tego typu że mam ustawioną temp w domu na 23 stopnie. Na komputerze temp dochodzi do 23.4 stopia. Przed ok 1h podłoga ciepła. Potem  ok 3-4  płytki zimne. Co zrobić żeby podłoga była cały czas ciepła. Proszę o pomoc.

20181027_214259.jpg

20181027_214304.jpg

20181027_225131.jpg

Opublikowano

Przy kotle na pellet i samej podłogówce powinien być mały bufor + na wyjściu na instalację zawór 3D z siłownikiem sterowany pogodowo.Po drugie podłogówka powinna chodzić cały czas a u ciebie ten Auraton "steruje" podłogą ON/OFF to nawet widać na zdjęciu po ustawionych cyklach czasowych grzania(te kreseczki) to nie jest dobre rozwiązanie

Opublikowano

Podłoga nie powinna być wyraźnie ciepła. Tym bardziej miejscami. Jakiś schemacik by się przydał. Jak są ułożone te pętle. Jaka jest temperatura zasilania ogrzewania podłogowego, choćby ustawienia tego zaworu termostatycznego. Z tego co widzę to jest rozdzielacz z układem mieszającym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.