lesiu681 Opublikowano 25 Października 2018 #1 Opublikowano 25 Października 2018 Zamierzam podpiąć regulator pokojowy pod sterownik Iryd Pid Rtz i zastanawiam się czy można zastosować innej firmy niż dedykowany do niego Pilot G, który za cholerę mi się nie podoba. Dodam, że w grę wchodzi tylko regulator bezprzewodowy. Jakie wy macie i jak się wam sprawują? Na razie znalazłem coś takiego: https://allegro.pl/auraton-3021-rth-regulator-bezprzewodowy-sterownik-i6950280232.html Co o nim myślicie?
pastor Opublikowano 25 Października 2018 #2 Opublikowano 25 Października 2018 To zależy czy ten iryd działa ze stykiem
Dragster Opublikowano 25 Października 2018 #3 Opublikowano 25 Października 2018 Do tego sterownika można podłączyć dwa termostaty, zwykle, zwierne. PilotG z tego co pamiętam idzie po rs485. Potrafi zdecydowanie więcej. Może sterować albo kotłem albo temperatura w pomieszczeniu.
stachu80 Opublikowano 9 Grudnia 2018 #4 Opublikowano 9 Grudnia 2018 wolał bym moduł internetowy. w pokojach używam zwykłych termostatów grzejnikowych. ale to tylko moje zdanie.
Jasa Opublikowano 11 Stycznia 2019 #5 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Mam pilota G od chwili gdy wszedł na rynek . Sprawuje się bardzo dobrze . W połączeniu z pogodówką pozwala na pełną regulację układu. Jeżeli temat jest jeszcze aktualny , proponowałbym spojrzeć nieco przychylniej na ten sprzęt - moim zdaniem warto. W połączeniu z irydem stanowią całkiem dobrany duet.
Pieklorz Opublikowano 11 Stycznia 2019 #6 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Trochę starszy temat, ale warto napisać jak jest Wyjścia są podwójne (na dwa układy grzewcze), tj jedno jest dla układu kocioł i w domyśle pompa C.O. drugie jest dla układu grzewczego nr2 w domyśle siłownik zaworu i układ za zaworem (pompa zaworu/podłogi) Iryd PID ma dwa wyjścia styk zwarty/rozwarty dla uniwersalnych termostatów pokojowych np. wszelkiej maści auratony, eurostery, delta-dory itd. Iryd PID ma też dwa dedykowane wyjście pod własne panele. Zwykłe uniwersalne termostaty poza zwarcie/rozwarcie styku nie robią prawie nic... tj brak opcji zmiany nastawy kotła, brak stref czasowych na temp. wody na kotle lub za zaworem, brak opcji zmiany temp. wody w bojlerze, nie ma wskaźnika ilości paliwa w koszu..... Panel dedykowany: Pilot G jest w wersji przewodowej i oprócz trybu termostatu pokojowego ze strefami czasowymi ma także tryb zmiany nastawy temp. wody na kotle też ze strefami, zmiana temp. wody w bojlerze, wskaźnik ilości paliwa w koszu z alarmem o dosypaniu gdy paliwo się kończy, budzik, pozostałe alarmy.... Pilot G RF jest wersją bezprzewodową - radiową, funkcje j.w.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.