Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Regulator pokojowy do sterownika Iryd Pid Rtz

lesiu681

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamierzam podpiąć regulator pokojowy pod sterownik Iryd Pid Rtz i zastanawiam się czy można zastosować innej firmy niż dedykowany do niego Pilot G, który za cholerę mi się nie podoba. Dodam, że w grę wchodzi tylko regulator bezprzewodowy. Jakie wy macie i jak się wam sprawują? Na razie znalazłem coś takiego: https://allegro.pl/auraton-3021-rth-regulator-bezprzewodowy-sterownik-i6950280232.html Co o nim myślicie? 

aaa.jpg

Opublikowano

Do tego sterownika można podłączyć dwa termostaty, zwykle, zwierne. PilotG z tego co pamiętam idzie po rs485. Potrafi zdecydowanie więcej. Może sterować albo kotłem albo temperatura w pomieszczeniu. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

wolał bym moduł  internetowy. w pokojach używam zwykłych termostatów grzejnikowych.  ale to tylko moje zdanie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam pilota G od chwili gdy wszedł na rynek . Sprawuje się bardzo dobrze . W połączeniu z pogodówką pozwala na pełną regulację układu.  Jeżeli temat jest jeszcze aktualny , proponowałbym spojrzeć nieco przychylniej na ten sprzęt - moim zdaniem warto.

W połączeniu z irydem stanowią całkiem dobrany duet.

Opublikowano

Trochę starszy temat, ale warto napisać jak jest

Wyjścia są podwójne (na dwa układy grzewcze),

tj jedno jest dla układu kocioł i w domyśle pompa C.O.

drugie jest dla układu grzewczego nr2 w domyśle siłownik zaworu i układ za zaworem (pompa zaworu/podłogi)

Iryd PID ma dwa wyjścia styk zwarty/rozwarty dla uniwersalnych termostatów pokojowych np. wszelkiej maści auratony, eurostery, delta-dory itd.

Iryd PID ma też dwa dedykowane wyjście pod własne panele.

Zwykłe uniwersalne termostaty poza zwarcie/rozwarcie styku nie robią prawie nic... tj brak opcji zmiany nastawy kotła, brak stref czasowych na temp. wody na kotle lub za zaworem, brak opcji zmiany temp. wody w bojlerze, nie ma wskaźnika ilości paliwa w koszu.....

Panel dedykowany:

Pilot G jest w wersji przewodowej i oprócz trybu termostatu pokojowego ze strefami czasowymi ma także tryb zmiany nastawy temp. wody na kotle też ze strefami, zmiana temp. wody w bojlerze, wskaźnik ilości paliwa w koszu z alarmem o dosypaniu gdy paliwo się kończy, budzik, pozostałe alarmy....

Pilot G RF jest wersją bezprzewodową - radiową, funkcje j.w.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.