DieFohlen90 Opublikowano 3 Maja 2018 #1 Opublikowano 3 Maja 2018 Witam, mam od paru tygodni problem z moim piecem De Dietrich Baxi Duo Tec Compact+. Mianowicie mimo ustawienia temperatury C.W.U na 43 stopnie, po odkręceniu ciepłej wody, piec się włącza, grzeje wodę do 60 stopni i powoli spada do 45-48 stopni i tak trzyma temperaturę. Z C.O. nie ma żadnych problemów. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Można to jakoś samemu naprawić? Dodam że piec nie wyrzuca błędu, działa normalnie. Wyłączałem go, odpiąłem z prądu ale to nic nie dało.
sambor Opublikowano 4 Maja 2018 #2 Opublikowano 4 Maja 2018 Jak nowy kocioł to coś z elektroniką np za wysoko ustawiona moc startowa podczas grzania CW Jak kocioł X letni to możliwe że dodatkowo zakamieniony wymiennik grzania CW.
MirekSondomirski Opublikowano 28 Czerwca 2018 #3 Opublikowano 28 Czerwca 2018 chyba musisz skontaktować sie z serwisantem.W tym kotle raczej sam nic nie naprawisz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.