Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pomoc W Ustawieniu Sterownika Master 500

Rakijou

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko jest wyczszczone, z tyłu kotła, komin, misa była czyszczona nawet wczoraj. Przynajmniej raz w miesiącu jest wygaszane i czyszczone. 

Ja już nie wiem czy to my jakieś głupki jesteśmy czy co. 

No nic, Teraz muszę zamontować ten termostat i jak będzie to samo to wtedy znów się zwrócę o pomoc, albo w pizdu oddam na reklamację ten piec, ale cholera nie lubię się kłócić z takimi inteligentami za pięć groszy, a już wiem, że lekko z nimi nie będzie. 

Co do wentylatora to juz odslonilam. 

Doladnie ok. MŁAWY 

Opublikowano

Koleżanko.

Dobrze jakby ktoś obejrzał ten palnik, to jest okrągła retorta a pali się nie na środku tylko widać że po przeciwnej stronie podajnika.

Bardzo możliwe że kanały/otwory powietrzne są zapchane od strony podajnika. Wygaszenie, czyszczenie i przegląd chyba będzie konieczny a co najmniej wskazany.

Mam nadzieję że zdjęcie kotła było przed skrobaniem kotła :-)). Niestety ale kawałek drogi ode mnie.

Pozdrawiam. YARO

Opublikowano

Napisz czyja to produkcja bo wygląd jakoś dziwnie znajomy

Opublikowano

Jak długo kocioł dochodzi do zadanej i jak długo stoi w podtrzymaniu?

Opublikowano

@Pieklorz  - wczoraj o tym pisałem bo @Jolaska26  miała wentylator na głucho zasłonięty , powinny się niedopały zmniejszyć

A regulowanie  "płynne" w prostych regulatorach przynosi więcej szkody niż pożytku. Ma sens regulacja częstotliwości jak w falownikach ale.... cena...

Opublikowano

Niedopaly zniknęly, spala się, Wkoncu!!!! Ale są takie jakby spieki czy coś takiego. Coś trzeba doregulowac pewnie, ale co? Wentylator inaczej ustawic? Na mniej czy więcej %? 

Opublikowano

Odczekaj jeszcze trochę, wklej fotkę i koledzy doradzą. Być może będziesz musiała obniżyć poziom podawanego powietrza.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ponownie. Panowie pomogliscie mi ostatnio ustawić sterownik. Węgiel się spala, ale nadal kocioł zużywa dużo paliwa. I są to chyba tzw. spieki. Czy można temu wszystkiemu zaradzić? 

received_535711910488985.jpeg

received_787265035109960.jpeg

Opublikowano

Jeżeli te spieki rozgniatają się w palcach to zostaw ale jeżeli są twarde to delikatnie przymknij powietrze klapką.

A te 'dużo' to znaczy ile na dobę?

Opublikowano

Nie widziałem worków po 30kg tylko po 25kg lub 20kg

Zainstaluj sobie w końcu termostat pokojowy a zużycie spadnie

Opublikowano

To w jednym jest 15 w drugim 31 ?

Zważ co wsypujesz do zasobnika.

Opublikowano

Jesli dobro dochodzi zadanej,lekko obnižal bym napowietrzanie.Kopczyk wyglada ukryty gleboko w popiolu i tež spieki sa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.