Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jakie Temperatury U Was

xdi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słabo, w Katowicach 27,3 pokazało nad ranem, teraz jest 25,6

Opublikowano

Witam

To ja mam "ciepłe kraje" bo w nocy -11*C a teraz -8*C

Pozdrawiam gorąco RedEd

Opublikowano

-23 st okolice Garwolina.

Na zewnątrz siwo ledwo słońce widać, wszyscy rzucili się do kotłów :)

Opublikowano

południowa wielkopolska,Ostrów wlkp godzina 8 minus 17.

Opublikowano

Żyrardów. W nocy było -19 teraz -16.

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Panowie ,ale jaki piękny VER przy takiej temperaturce,aż ciężko uwierzyć 19,93.

Opublikowano

Okolice Lubartowa w nocy -22, w tej chwili o 9.45 -18,5

post-58766-0-35578200-1483779175_thumb.jpg

Opublikowano

O 6.30 przy glebie -21 teraz  godz. 10 -16

Opublikowano

Okolice Szczytna na Mazurach rano -21teraz-16.

Opublikowano

Gliwice -19 nad ranem, teraz -15. O dziwo wszystko daje rade ale odkrylem tajemnice jednego pokoju, tzn. dlaczego nie moge go zagrzac wiecej jak +20 st. jak w reszcie domu nie stanowi to problemu. Na jednej kwaterze okiennej jest banan i uszczelki nie dolegaja. Wczoraj rano okno bylo cale mokre.

Gorzej bo w jednym z aut zamarzla ropa. Jakies dziadostwo teraz sprzedaja.

Opublikowano

Kominek daje spokojnie radę tylko gałęzie znikają w tempie 100 L na dobę.Rano było o połowę stopnia mniej niż na zewnątrz, tyle że z przeciwnym znakiem.poz.Hermogenes

Opublikowano

Mrozy , powiat miński w nocy -22 na chwilę obecną -12.

Kociołek daje radę . Pogoda bajeczna.

Opublikowano

No pamiętam takie zimy .U mnie teraz -16C rano było -24C a o 1.30 w nocy -23 C . Kociołek kwkd 15 kw na te moje ponad 300m2 , wyliczone zapotrzebowanie 13 ,2 kW zjada na dobę ok 30 kg do tej pory ale jak jeszcze potrzyma to jeszcze z 1-ą węglarkę więcej wciągnie . Na razie jest git .Palę 24/24.

Pozdrawiam

Opublikowano

Koledzy jak sprawują się kotły, dobrane na styk dają radę?

Słaby ten mróz bo jeszcze muszę trochę dusić kocioł paląc non stop drewnem w ilości 3 kg/godz.

Opublikowano

Rano do pracy wstawałem to było 24,7 na mojej stacji pogody (okolice Łomży) :)

Gość witek1234
Opublikowano

Zapomniałem już że kiedyś były podobne lub większe mrozy i żyło się nie najgorzej. Teraz dopiero widzę jak duże mam zapotrzebowanie na ciepło i jak dziurawa jest ta moja chałupa. ^_^ Dawniej paliło się od dołu i kocioł nie wygasał,obecnie te chwilowe spadki temperatury na piecu przy rozpalaniu i wygaszaniu powodują że w domu mam 18*C. W Gorlicach rano było -20,obecnie -17. W nocy będzie sporo niżej bo pięknie niebo wypogodzone.  Teraz rozpalam dwa razy po 22 kg Bogdanki.Jest mnóstwo popiołu, sadzy w przewodach spalinowych oraz spieków wapiennych i z kilogram niedopału. Nawet gdyby temperatury spadły dużo niżej,nie da się palić od dołu by podnieść komfort cieplny w domu bo bym zaczadził i zakopcił całą okolicę,no i ilość sadzy w przewodzie dymowym uniemożliwiła by chyba palenie, a na dach nie da się wyjść bo zalega śnieg. Plus jest taki że widać jak kupka się zmniejsza i na szczęście szybciej go spalę.Ot, taki paradoks,nigdy nie przypuszczałem że będę czuł radość i ulgę widząc że zabraknie mi opału. :lol:  Już rozglądam się się za przyzwoitym Piastem albo czymś podobnym. Spoko,będzie dobrze,bez napinki, a i tak wolę zimę niż letnie prace czyli łażenie bez sensu i celu za kosiarką. :P

Opublikowano

A ja tam wolę jeżdzić na kosiarce ,patrzeć jak rosną drzewa- Licha przemienia się w motyla.Kot sąsiada straszy kury.poz.Hermogenes

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.