odpowietrznik Opublikowano 6 Grudnia 2016 #1 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Witam Czy zawór jak w temacie i w załączniku czyli dwa w jednym jak proszek czy szampon ;) ( bezpieczeństwa zintegrowany ze zwrotnym) można stosować np.do zasobnika z wężownicą? bo w opisie producenta pisze że to typowy zawór do elektrycznych podgrzewaczy. Czy jednak powinno sie montować osobno zawór zwrotny i osobno bezpieczeństwa?
sambor Opublikowano 6 Grudnia 2016 #2 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Takie g...ko nie spełnia wymogów UDT w zabezpieczeniach instalacji ciśnieniowych zasilanych z kotła a także wymogów normy PN-99/B-02414 Jak to policzyć masz np tu https://termen.pl/dla-projektanta/dobor-zaworow-bezpieczenstwa/
odpowietrznik Opublikowano 6 Grudnia 2016 Autor #3 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Dzięki za info)Szlag by to, zamontowałem synowi ZB-8 w zasobniku z wężownicą ale skąd ja biedny mogłem wiedzieć skoro czasami sam producent podgrzewaczy dołanczał w komplecie tego typu zawór :angry:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.