andy46 Opublikowano 28 Września 2017 #1751 Opublikowano 28 Września 2017 jak dalej będzie się tak zachowywał to go oddam może będzie jakaś aktualizacja tylko nie wiem w jaki sposób przez sterownik? po panelu nigdzie nie widać może później przez www
Gość vmilo Opublikowano 28 Września 2017 #1752 Opublikowano 28 Września 2017 Ma być wejście na czujnik wewnętrzny, po co panel...
andy46 Opublikowano 28 Września 2017 #1753 Opublikowano 28 Września 2017 no niby tak ale panel ma sterować kotłem czujnik podobno nie
Gość vmilo Opublikowano 28 Września 2017 #1754 Opublikowano 28 Września 2017 Kto Ci tak powiedział ? Kurde... :wacko:
andy46 Opublikowano 28 Września 2017 #1755 Opublikowano 28 Września 2017 przed zakupem pytałem w jaki sposób można będzie sterować piecem w oparciu o temperaturę w pokoju otrzymałem informację że dowolny termostat lub panel IE52 siłą rzeczy wybrałem panel
Gość vmilo Opublikowano 28 Września 2017 #1756 Opublikowano 28 Września 2017 Czujnik też będzie sterował. Heh... zaczyna mnie to wszystko pomału wnerwiać :angry:
andy46 Opublikowano 28 Września 2017 #1757 Opublikowano 28 Września 2017 nie przejmuj się to przecież nie ty sprzedajesz
andy46 Opublikowano 28 Września 2017 #1758 Opublikowano 28 Września 2017 czyli jak rozumiem nowy soft będzie miał zaimplementowaną funkcję sterowania kotła według temperatury w pokoju bo ten nawet nie widzi czujnika temperatury
marw Opublikowano 28 Września 2017 #1759 Opublikowano 28 Września 2017 andy46 edytuj posty a nie pisz jednego pod drugim Wysłane z mojego CHM-U01 przy użyciu Tapatalka
Gość vmilo Opublikowano 28 Września 2017 #1760 Opublikowano 28 Września 2017 nie przejmuj się to przecież nie ty sprzedajesz Ale mnie wkurza, że ktoś nie dostaje kabelka za kilka zł do bramki, ktoś dostaje panel z epoki commodore... Obiecano mi, że w kolejnej aktualizacji będzie jeszcze jedno wejście konfigurowalne, do którego podłączy się czujnik wewn.
andy46 Opublikowano 28 Września 2017 #1761 Opublikowano 28 Września 2017 rozumiem że to twoje "dziecko" ale marzenia swoje a życie swoje najważniejsze żeby działał tak jak trzeba a z drobnymi potknięciami musimy się pogodzić ja też nie dostałem kompletnego panelu brakowało wtyczki ale bez problemu przysłano mi brakujący element wiedziałem jak wyglądał panel uznałem że go gdzieś schowam a na ścianę dam stary tablet teraz słyszę że będzie apka żyć nie umierać no fakt wdałem niepotrzebnie kasę na panel jak będzie możliwość podłączenia samego czujnika ale z rozmowy z panem Janickim zrozumiałem że tego nie będzie ale decydując się za zakup czegoś co jest w fazie rozwojowej i można powiedzieć że jeszcze w fazie testów musimy się liczyć z takimi sytuacjami ja osobiście nie mam żadnych pretensji i nie czuję się oszukany czy jakoś wprowadzony w błąd jestem zadowolony z tego co mam bruli spakowany do kartonu pójdzie do żyda
Kijasr Opublikowano 28 Września 2017 #1762 Opublikowano 28 Września 2017 Ten panel naprawdę taki tragiczny Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
andy46 Opublikowano 28 Września 2017 #1763 Opublikowano 28 Września 2017 gdzieś tam we wcześniejszych postach jest zdjęcie a tak na szybko to wygląda kropka w kropkę jak fragment sterownika a co mi tam dam zdjęcie jeszcze raz
Kijasr Opublikowano 28 Września 2017 #1764 Opublikowano 28 Września 2017 No faktycznie nie bardzo Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
marcus312 Opublikowano 28 Września 2017 #1765 Opublikowano 28 Września 2017 ktoś dostaje panel z epoki commodore.. Gdzieś mam jeszcze c 64 pamietasz te czasy .Panel nie jest zły no ale w dobie paneli dotykowych to młode społeczenstwo moze ządac czegoś więcej ;) :D
Gość vmilo Opublikowano 29 Września 2017 #1766 Opublikowano 29 Września 2017 z drobnymi potknięciami musimy się pogodzić ja też nie dostałem kompletnego panelu brakowało wtyczki Wykresy od miesiąca są i działają na serwerze wewnętrznym... nie ma czasu na podmianę www ? Panel: skoro ma być pulpitem sterującym jak np w bluli, to po co wpinać tam źle działający czujnik i oferować jako domowy ? To są szczegóły, które źle wpływają na wizerunek. Nie wiem czy to można tłumaczyć "platformą testową"... Osobiście nie dbam o wygląd stera - niech sobie tam gdzieś w kotłowni leży i robi co musi. Ale to co wychodzi na zewnątrz, czyli www i przyszła apka powinno być na miarę czasów.
Gość vmilo Opublikowano 29 Września 2017 #1767 Opublikowano 29 Września 2017 Gdzieś mam jeszcze c 64 pamietasz te czasy . Pamiętam. Mam jeszcze działającą, kompletną Amigę 1200 :) Czasem podłączamy do TV i nawalamy w mortal combat :P
energotop Opublikowano 29 Września 2017 Autor #1768 Opublikowano 29 Września 2017 Comodore z kaseciakiem i kopiowanie gier na jamniku Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Gość vmilo Opublikowano 29 Września 2017 #1769 Opublikowano 29 Września 2017 Dziś wypadło tankowanie. Se myślę..." a co tam, zobaczę co tam masz". Tak to wygląda po około 4msc: Na psinco mi światełka ?
energotop Opublikowano 29 Września 2017 Autor #1770 Opublikowano 29 Września 2017 Tego sąsiadowi nie pokażesz, albo na Fejsie się nie pochwalisz a światełkami to i owszem. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Gość vmilo Opublikowano 29 Września 2017 #1771 Opublikowano 29 Września 2017 Niop :) Żeby nie było, dodaję jeszcze fotkę komory spalania. Możecie pluć, że brudno, czy co tam... Mnie się nie chce czyścić, a zięć ma dwie lewe ręce i dwa biegi - wolny i bardzo wolny.
andy46 Opublikowano 29 Września 2017 #1772 Opublikowano 29 Września 2017 Wykresy od miesiąca są i działają na serwerze wewnętrznym... nie ma czasu na podmianę www ? Panel: skoro ma być pulpitem sterującym jak np w bluli, to po co wpinać tam źle działający czujnik i oferować jako domowy ? To są szczegóły, które źle wpływają na wizerunek. Nie wiem czy to można tłumaczyć "platformą testową"... Osobiście nie dbam o wygląd stera - niech sobie tam gdzieś w kotłowni leży i robi co musi. Ale to co wychodzi na zewnątrz, czyli www i przyszła apka powinno być na miarę czasów. tu muszę się z Toba zgodzić chciałem cię pocieszyć żebyś się nie martwił codo stera w kotłowni też mi nie zależy na wyglądzie ma tylko działać natomiast to co w pokoju to już coś innego musi i działać i wyglądać ja jestem niepoprawnym optymistą i we wszystkim staram się widzieć same pozytywy i w tym przypadku mam nadzieję na znaczną poprawę
sambor Opublikowano 29 Września 2017 #1773 Opublikowano 29 Września 2017 Ciekawie to wnętrze wygląda, dużo czyściej niż u mnie na pellecie przy samym grzaniu CW. PS To co piszesz o zięciu to jakbym widział mojego synka - ach ta dzisiejsza młodzież :wacko:
czp01 Opublikowano 29 Września 2017 #1774 Opublikowano 29 Września 2017 Pikna komora - fajne stalaktyty :) Ja jak swojemu kotłowi zrobiłem tydzień temu kapitalne czyszczenie i serwis - pierwszy taki od 9 lat łącznie z wymianą uszczelek to w trybie lato zaczął mi palić dwa razy więcej i nie wiem dlaczego. Chyba muszę czekać aż się pozapycha i będzie ok :)
Gość vmilo Opublikowano 29 Września 2017 #1775 Opublikowano 29 Września 2017 tu muszę się z Toba zgodzić chciałem cię pocieszyć żebyś się nie martwił codo stera w kotłowni też mi nie zależy na wyglądzie ma tylko działać natomiast to co w pokoju to już coś innego musi i działać i wyglądać ja jestem niepoprawnym optymistą i we wszystkim staram się widzieć same pozytywy i w tym przypadku mam nadzieję na znaczną poprawę Nie już będę nic obiecywał. Panelowi byłem przeciwny od początku, i nadal jestem. Zresztą w naszej prywatnej korespondencji, wspominałem że panel mnie nie interesuje. Ale jak już jest, to powinien być porządny. Ja nie wiem czy niska (??) cena rekompensuje wygląd, ale ja bym go w domu nie zawiesił za darmo.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.