Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Verbomat- Nowe Podejście Do Procesu Spalania. Testy

energotop

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co Ty balotelli, fajerwerki w domu puszczasz?

Opublikowano

Nie zawiesza się ten Greenpal w zasobniku? U mnie niestety tak, ślimak wybiera środkiem, robi się dziura i kocioł w nocy gaśnie. Pomagało trochę mieszanie z trocinami, niemniej najbardziej skuteczne jest dokładne wysuszenie miału.

Opublikowano

Też się wieszał, zrobiłem placyk w kotłowni na suszenie, doba i już nie wiesza się.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  W dniu 18.11.2017 o 11:12, staryk napisał(a):

Co Ty balotelli, fajerwerki w domu puszczasz?

Sylwek niedługo - trza opracować metodę puszczania tego z komina i będzie wypas :P

Opublikowano

Na Sylwestra będzie jak znalazł :)

Opublikowano

W przyszłym tygodniu będę u Wieśka, możemy zacząć świętować gdybyś wpadł :) Przy okazji zobaczysz jak IE u niego pracuje.

Rośnie lista poległych, jest już trzech którzy nie radzą sobie z ustawieniem stera - w tym jeden spalający miał na fajce, i jeden zbyt uparty, żeby dać sobie coś powiedzieć.

Potencjalni nabywcy stera: dobrze się zastanówcie, bo nie kupicie stera z niewolnikiem ;) 

Opublikowano

i jeden zbyt uparty, żeby dać sobie coś powiedzieć.

:lol:

Opublikowano

Czasami lepiej wziąć ecoala, spalić "trochę" więcej, wyjąć "parę" spieków niż kombinować w kotłowni.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Z  mojego punktu widzenia czyli zwykłego użytkownika kotłowego to najważniejszy jest tu tylko algorytm automatycznego spalania a cała reszta to tylko dodatki mniej lub bardziej komuś potrzebne:

- algorytm sprawuje się świetnie i trzyma kocioł w pracy ciągłej,

- spala w miarę czysto jak na moje żeberkowate monstrum,

- trzyma temperaturę zadaną uwzględniając histerezę plus,

- moduluje moc uwzględniając zapotrzebowanie na ciepło a jak to dokładnie robi

to nie wiem i nawet nie chcę wiedzieć co by mnie głowa nie bolała,

- jedyne co by się na mojej fajce przydało to to o czym wcześniej pisaliśmy czyli

możliwość okresowego czyszczenia dziur przy ciągłej pracy na małej mocy i to by było już w komplecie.

:)

Opublikowano

roman  -prowokujesz mnie abym pyszczek otworzył mam swoje zdanie oprogramowanie ma być do wielu użytkowników z różnymi reduktorami dmuchawkami -i paliwem

daj ludowi co chcą to co znasz od mnie zresztą kolega janicki też wie o zmianach jaki ja to widzę-wilki syte i łowiecki całe będą :D

Opublikowano

Niczego nie będę dawał, bo nie mam zamiaru cofać się do epoki kamienia łupanego.

Nasze drogi się rozeszły, i już za daleko żeby wracać. Grzeb w swoim grajdołku, wciskaj se czujniki nawet tam, gdzie światło nie dochodzi, ale przestań zawracać doopę Janickiemu.

NIC Ci się nie należy, wbij to sobie do głowy. Dostałeś sprzęt za darmo a zachowujesz się, jakbyś był co najmniej współwłaścicielem. Nic nie poradzę, że jako jeden z nielicznych nie umiesz ustawić tego stera (ponoć gadasz ludziom żeś "stwórca" ?). Co mam od Ciebie ? Siwe włosy na łbie ?

Chcesz ster z regulacją dmuchawy co 1volt i płynną regulacją podawania? To naszykuj z 5 tys, albo się zastanów nad sobą.

Jak to do Ciebie nie dotrze, to chyba powtórzę za Boleckim, krótko i dosadnie.

Opublikowano

:lol:

mówiłem twoim zachowaniem prowokujesz lubisz drwić *** a pojęcia nie masz że to boli

wg mnie jesteś kol ty z tej epoki jak wyżej w tych sprawach 

a czujniki mam kaj mi pasuje -czasem pod d jak sobie dymka szczelam

dla twojego spokoju opisz jaki to jestem taki tempy i głupi że nie potrafię okiełznać werbomatu na wszystkich mocach

jasne -5 tyś co za problem i nawet nikt nie podziękuje :lol:

Opublikowano

ręka mnie swędzi kol romanie-to już zapomniałeś jaki wkład do sterownika z mojej główki wyszeł- prawie większość parametrów  do ustawiania parametrów spalania-i co wszystkie są dobre-tak i to  ***
ale ty zapomniałeś o mnie i jeszcze mnie oczorniasz publicznie -tak mi dziękujesz za koleżeństwo -twu
szkoda że pochwaliłem się pare tygodni temu  ciebie i producentowi co werbomatowi obecnie brakuje- żałuje że dałem się wciągnąć

a teraz  z innej beczki  mój werbomat ustawiony tylko na dwie moce od samego początku jak zasiadł na erb-ku pracuje wyśmienicie
i nie potrzebuję nauki od kol bo i po co- coś zmieniać jak jest dobre  wiem dokładnie jak ustawić moc dmuchawki i przedmuch  dla dwóch mocy ale powyżej dwóch mocy to ja nie opanuje go w tej postaci jakie jest obecne oprogramowanie

Opublikowano

Widzę Roman, że ster zaczął Ci się odstawiać - czyżbyś też zwalczał niedopałki :)

Opublikowano

A nie wiem, nie zaglądałem tam. Chodził ciągle, może gdzieś na górze grzejnik zakręcili.

Opublikowano
  W dniu 15.11.2017 o 09:12, vmilo napisał(a):

Na Twoim miejscu, skierowałbym jednak uwagę na inny "wynalazek".

Do tej pory raczej dobrze wychodziłem na tym, że brałem pod uwagę rady z Twoich wpisów, więc i tym razem dobrze to sobie przemyślę. Poleciłbyś jakiś? Instalacja w domu chodzi mi bardzo podobnie do tej na chacie u kobry, ale nie częstochowskiej, tylko 64 ;) Musi być net, wykresy i obsługa czujnika wewn.

Pozdrawiam  :)

Opublikowano
  W dniu 18.11.2017 o 10:49, vmilo napisał(a):

ładnie czyściutko półeczki lepiej  jak w 5 klasie  :D

Opublikowano
  W dniu 19.11.2017 o 18:15, vmilo napisał(a):

Wszystkomający, i nie trzeba myśleć - eCoal

Widzę na mapce, że jest u mnie na wsi kilkanaście sztuk Ecoal/Bruli, nawet u znajomych. Zaproszę po sezonie jakiegoś bezrobotnego misiaczka Ecoal lub Bruli na testy jak tak go zachwalasz. Dzięki za info, vmilo :)

Opublikowano

Heh za starą wersję eCoala gościu przesadził i to mocno :)

Opublikowano

Ecoal jak wino - im starszy tym droższy :) No i od karoqa to też musi kosztować, bo w razie czego pomoże ustawić.

Opublikowano

Dokładnie :)

Widzisz wielu tego nie potrafi, jak z IE.

Opublikowano

A jak dwa w jednym to ok :)

Tak to w zasadzie bywa - sprzedałem stare ST37 za parę groszy i też pomagałem ustawić co tam umiałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.