Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Verbomat- Nowe Podejście Do Procesu Spalania. Testy

energotop

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co Ty balotelli, fajerwerki w domu puszczasz?

Opublikowano

Nie zawiesza się ten Greenpal w zasobniku? U mnie niestety tak, ślimak wybiera środkiem, robi się dziura i kocioł w nocy gaśnie. Pomagało trochę mieszanie z trocinami, niemniej najbardziej skuteczne jest dokładne wysuszenie miału.

Opublikowano

Też się wieszał, zrobiłem placyk w kotłowni na suszenie, doba i już nie wiesza się.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Co Ty balotelli, fajerwerki w domu puszczasz?

Sylwek niedługo - trza opracować metodę puszczania tego z komina i będzie wypas :P

Opublikowano

Na Sylwestra będzie jak znalazł :)

Opublikowano

W przyszłym tygodniu będę u Wieśka, możemy zacząć świętować gdybyś wpadł :) Przy okazji zobaczysz jak IE u niego pracuje.

Rośnie lista poległych, jest już trzech którzy nie radzą sobie z ustawieniem stera - w tym jeden spalający miał na fajce, i jeden zbyt uparty, żeby dać sobie coś powiedzieć.

Potencjalni nabywcy stera: dobrze się zastanówcie, bo nie kupicie stera z niewolnikiem ;) 

Opublikowano

i jeden zbyt uparty, żeby dać sobie coś powiedzieć.

:lol:

Opublikowano

Czasami lepiej wziąć ecoala, spalić "trochę" więcej, wyjąć "parę" spieków niż kombinować w kotłowni.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Z  mojego punktu widzenia czyli zwykłego użytkownika kotłowego to najważniejszy jest tu tylko algorytm automatycznego spalania a cała reszta to tylko dodatki mniej lub bardziej komuś potrzebne:

- algorytm sprawuje się świetnie i trzyma kocioł w pracy ciągłej,

- spala w miarę czysto jak na moje żeberkowate monstrum,

- trzyma temperaturę zadaną uwzględniając histerezę plus,

- moduluje moc uwzględniając zapotrzebowanie na ciepło a jak to dokładnie robi

to nie wiem i nawet nie chcę wiedzieć co by mnie głowa nie bolała,

- jedyne co by się na mojej fajce przydało to to o czym wcześniej pisaliśmy czyli

możliwość okresowego czyszczenia dziur przy ciągłej pracy na małej mocy i to by było już w komplecie.

:)

Opublikowano

roman  -prowokujesz mnie abym pyszczek otworzył mam swoje zdanie oprogramowanie ma być do wielu użytkowników z różnymi reduktorami dmuchawkami -i paliwem

daj ludowi co chcą to co znasz od mnie zresztą kolega janicki też wie o zmianach jaki ja to widzę-wilki syte i łowiecki całe będą :D

Opublikowano

Niczego nie będę dawał, bo nie mam zamiaru cofać się do epoki kamienia łupanego.

Nasze drogi się rozeszły, i już za daleko żeby wracać. Grzeb w swoim grajdołku, wciskaj se czujniki nawet tam, gdzie światło nie dochodzi, ale przestań zawracać doopę Janickiemu.

NIC Ci się nie należy, wbij to sobie do głowy. Dostałeś sprzęt za darmo a zachowujesz się, jakbyś był co najmniej współwłaścicielem. Nic nie poradzę, że jako jeden z nielicznych nie umiesz ustawić tego stera (ponoć gadasz ludziom żeś "stwórca" ?). Co mam od Ciebie ? Siwe włosy na łbie ?

Chcesz ster z regulacją dmuchawy co 1volt i płynną regulacją podawania? To naszykuj z 5 tys, albo się zastanów nad sobą.

Jak to do Ciebie nie dotrze, to chyba powtórzę za Boleckim, krótko i dosadnie.

Opublikowano

:lol:

mówiłem twoim zachowaniem prowokujesz lubisz drwić *** a pojęcia nie masz że to boli

wg mnie jesteś kol ty z tej epoki jak wyżej w tych sprawach 

a czujniki mam kaj mi pasuje -czasem pod d jak sobie dymka szczelam

dla twojego spokoju opisz jaki to jestem taki tempy i głupi że nie potrafię okiełznać werbomatu na wszystkich mocach

jasne -5 tyś co za problem i nawet nikt nie podziękuje :lol:

Opublikowano

ręka mnie swędzi kol romanie-to już zapomniałeś jaki wkład do sterownika z mojej główki wyszeł- prawie większość parametrów  do ustawiania parametrów spalania-i co wszystkie są dobre-tak i to  ***
ale ty zapomniałeś o mnie i jeszcze mnie oczorniasz publicznie -tak mi dziękujesz za koleżeństwo -twu
szkoda że pochwaliłem się pare tygodni temu  ciebie i producentowi co werbomatowi obecnie brakuje- żałuje że dałem się wciągnąć

a teraz  z innej beczki  mój werbomat ustawiony tylko na dwie moce od samego początku jak zasiadł na erb-ku pracuje wyśmienicie
i nie potrzebuję nauki od kol bo i po co- coś zmieniać jak jest dobre  wiem dokładnie jak ustawić moc dmuchawki i przedmuch  dla dwóch mocy ale powyżej dwóch mocy to ja nie opanuje go w tej postaci jakie jest obecne oprogramowanie

Opublikowano

Widzę Roman, że ster zaczął Ci się odstawiać - czyżbyś też zwalczał niedopałki :)

Opublikowano

A nie wiem, nie zaglądałem tam. Chodził ciągle, może gdzieś na górze grzejnik zakręcili.

Opublikowano

Na Twoim miejscu, skierowałbym jednak uwagę na inny "wynalazek".

Do tej pory raczej dobrze wychodziłem na tym, że brałem pod uwagę rady z Twoich wpisów, więc i tym razem dobrze to sobie przemyślę. Poleciłbyś jakiś? Instalacja w domu chodzi mi bardzo podobnie do tej na chacie u kobry, ale nie częstochowskiej, tylko 64 ;) Musi być net, wykresy i obsługa czujnika wewn.

Pozdrawiam  :)

Opublikowano

ładnie czyściutko półeczki lepiej  jak w 5 klasie  :D

Opublikowano

Wszystkomający, i nie trzeba myśleć - eCoal

Widzę na mapce, że jest u mnie na wsi kilkanaście sztuk Ecoal/Bruli, nawet u znajomych. Zaproszę po sezonie jakiegoś bezrobotnego misiaczka Ecoal lub Bruli na testy jak tak go zachwalasz. Dzięki za info, vmilo :)

Opublikowano

Heh za starą wersję eCoala gościu przesadził i to mocno :)

Opublikowano

Ecoal jak wino - im starszy tym droższy :) No i od karoqa to też musi kosztować, bo w razie czego pomoże ustawić.

Opublikowano

Dokładnie :)

Widzisz wielu tego nie potrafi, jak z IE.

Opublikowano

A jak dwa w jednym to ok :)

Tak to w zasadzie bywa - sprzedałem stare ST37 za parę groszy i też pomagałem ustawić co tam umiałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.