staryk Opublikowano 18 Listopada 2017 #2901 Opublikowano 18 Listopada 2017 Co Ty balotelli, fajerwerki w domu puszczasz?
gmaj22 Opublikowano 18 Listopada 2017 #2902 Opublikowano 18 Listopada 2017 Nie zawiesza się ten Greenpal w zasobniku? U mnie niestety tak, ślimak wybiera środkiem, robi się dziura i kocioł w nocy gaśnie. Pomagało trochę mieszanie z trocinami, niemniej najbardziej skuteczne jest dokładne wysuszenie miału.
energotop Opublikowano 18 Listopada 2017 Autor #2903 Opublikowano 18 Listopada 2017 Też się wieszał, zrobiłem placyk w kotłowni na suszenie, doba i już nie wiesza się. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Gość vmilo Opublikowano 18 Listopada 2017 #2904 Opublikowano 18 Listopada 2017 Co Ty balotelli, fajerwerki w domu puszczasz? Sylwek niedługo - trza opracować metodę puszczania tego z komina i będzie wypas :P
gmaj22 Opublikowano 18 Listopada 2017 #2905 Opublikowano 18 Listopada 2017 Na Sylwestra będzie jak znalazł :)
Gość vmilo Opublikowano 18 Listopada 2017 #2906 Opublikowano 18 Listopada 2017 W przyszłym tygodniu będę u Wieśka, możemy zacząć świętować gdybyś wpadł :) Przy okazji zobaczysz jak IE u niego pracuje. Rośnie lista poległych, jest już trzech którzy nie radzą sobie z ustawieniem stera - w tym jeden spalający miał na fajce, i jeden zbyt uparty, żeby dać sobie coś powiedzieć. Potencjalni nabywcy stera: dobrze się zastanówcie, bo nie kupicie stera z niewolnikiem ;)
bernard Opublikowano 18 Listopada 2017 #2907 Opublikowano 18 Listopada 2017 i jeden zbyt uparty, żeby dać sobie coś powiedzieć. :lol:
Gość vmilo Opublikowano 18 Listopada 2017 #2908 Opublikowano 18 Listopada 2017 Rajmund. Jak ci dawałem ster, to obiecywałeś rozwój w stronę jak najmniejszej ingerencji ze strony palacza. A Ty się chcesz cofać do czasów RT09. Przy okazji, chce ktoś laptop, na którym powstał soft do IE ? :rolleyes: http://allegro.pl/show_item.php?item=7051879322
energotop Opublikowano 19 Listopada 2017 Autor #2909 Opublikowano 19 Listopada 2017 Czasami lepiej wziąć ecoala, spalić "trochę" więcej, wyjąć "parę" spieków niż kombinować w kotłowni. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
czp01 Opublikowano 19 Listopada 2017 #2910 Opublikowano 19 Listopada 2017 Z mojego punktu widzenia czyli zwykłego użytkownika kotłowego to najważniejszy jest tu tylko algorytm automatycznego spalania a cała reszta to tylko dodatki mniej lub bardziej komuś potrzebne: - algorytm sprawuje się świetnie i trzyma kocioł w pracy ciągłej, - spala w miarę czysto jak na moje żeberkowate monstrum, - trzyma temperaturę zadaną uwzględniając histerezę plus, - moduluje moc uwzględniając zapotrzebowanie na ciepło a jak to dokładnie robi to nie wiem i nawet nie chcę wiedzieć co by mnie głowa nie bolała, - jedyne co by się na mojej fajce przydało to to o czym wcześniej pisaliśmy czyli możliwość okresowego czyszczenia dziur przy ciągłej pracy na małej mocy i to by było już w komplecie. :)
bernard Opublikowano 19 Listopada 2017 #2911 Opublikowano 19 Listopada 2017 roman -prowokujesz mnie abym pyszczek otworzył mam swoje zdanie oprogramowanie ma być do wielu użytkowników z różnymi reduktorami dmuchawkami -i paliwem daj ludowi co chcą to co znasz od mnie zresztą kolega janicki też wie o zmianach jaki ja to widzę-wilki syte i łowiecki całe będą :D
Gość vmilo Opublikowano 19 Listopada 2017 #2912 Opublikowano 19 Listopada 2017 Niczego nie będę dawał, bo nie mam zamiaru cofać się do epoki kamienia łupanego. Nasze drogi się rozeszły, i już za daleko żeby wracać. Grzeb w swoim grajdołku, wciskaj se czujniki nawet tam, gdzie światło nie dochodzi, ale przestań zawracać doopę Janickiemu. NIC Ci się nie należy, wbij to sobie do głowy. Dostałeś sprzęt za darmo a zachowujesz się, jakbyś był co najmniej współwłaścicielem. Nic nie poradzę, że jako jeden z nielicznych nie umiesz ustawić tego stera (ponoć gadasz ludziom żeś "stwórca" ?). Co mam od Ciebie ? Siwe włosy na łbie ? Chcesz ster z regulacją dmuchawy co 1volt i płynną regulacją podawania? To naszykuj z 5 tys, albo się zastanów nad sobą. Jak to do Ciebie nie dotrze, to chyba powtórzę za Boleckim, krótko i dosadnie.
bernard Opublikowano 19 Listopada 2017 #2913 Opublikowano 19 Listopada 2017 :lol: mówiłem twoim zachowaniem prowokujesz lubisz drwić *** a pojęcia nie masz że to boli wg mnie jesteś kol ty z tej epoki jak wyżej w tych sprawach a czujniki mam kaj mi pasuje -czasem pod d jak sobie dymka szczelam dla twojego spokoju opisz jaki to jestem taki tempy i głupi że nie potrafię okiełznać werbomatu na wszystkich mocach jasne -5 tyś co za problem i nawet nikt nie podziękuje :lol:
bernard Opublikowano 19 Listopada 2017 #2914 Opublikowano 19 Listopada 2017 ręka mnie swędzi kol romanie-to już zapomniałeś jaki wkład do sterownika z mojej główki wyszeł- prawie większość parametrów do ustawiania parametrów spalania-i co wszystkie są dobre-tak i to ***ale ty zapomniałeś o mnie i jeszcze mnie oczorniasz publicznie -tak mi dziękujesz za koleżeństwo -twuszkoda że pochwaliłem się pare tygodni temu ciebie i producentowi co werbomatowi obecnie brakuje- żałuje że dałem się wciągnąć a teraz z innej beczki mój werbomat ustawiony tylko na dwie moce od samego początku jak zasiadł na erb-ku pracuje wyśmieniciei nie potrzebuję nauki od kol bo i po co- coś zmieniać jak jest dobre wiem dokładnie jak ustawić moc dmuchawki i przedmuch dla dwóch mocy ale powyżej dwóch mocy to ja nie opanuje go w tej postaci jakie jest obecne oprogramowanie
czp01 Opublikowano 19 Listopada 2017 #2915 Opublikowano 19 Listopada 2017 Widzę Roman, że ster zaczął Ci się odstawiać - czyżbyś też zwalczał niedopałki :)
Gość vmilo Opublikowano 19 Listopada 2017 #2916 Opublikowano 19 Listopada 2017 A nie wiem, nie zaglądałem tam. Chodził ciągle, może gdzieś na górze grzejnik zakręcili.
form Opublikowano 19 Listopada 2017 #2917 Opublikowano 19 Listopada 2017 Na Twoim miejscu, skierowałbym jednak uwagę na inny "wynalazek". Do tej pory raczej dobrze wychodziłem na tym, że brałem pod uwagę rady z Twoich wpisów, więc i tym razem dobrze to sobie przemyślę. Poleciłbyś jakiś? Instalacja w domu chodzi mi bardzo podobnie do tej na chacie u kobry, ale nie częstochowskiej, tylko 64 ;) Musi być net, wykresy i obsługa czujnika wewn. Pozdrawiam :)
Gość vmilo Opublikowano 19 Listopada 2017 #2918 Opublikowano 19 Listopada 2017 Wszystkomający, i nie trzeba myśleć - eCoal
marcus312 Opublikowano 19 Listopada 2017 #2919 Opublikowano 19 Listopada 2017 IMG_20171118_105311.jpg Greenpal ładnie czyściutko półeczki lepiej jak w 5 klasie :D
form Opublikowano 20 Listopada 2017 #2920 Opublikowano 20 Listopada 2017 Wszystkomający, i nie trzeba myśleć - eCoal Widzę na mapce, że jest u mnie na wsi kilkanaście sztuk Ecoal/Bruli, nawet u znajomych. Zaproszę po sezonie jakiegoś bezrobotnego misiaczka Ecoal lub Bruli na testy jak tak go zachwalasz. Dzięki za info, vmilo :)
Gość vmilo Opublikowano 20 Listopada 2017 #2921 Opublikowano 20 Listopada 2017 Co będziesz pożyczał.. łap https://www.olx.pl/oferta/internetowy-sterownik-kotla-co-ecoal-CID628-IDqg4Wf.html
czp01 Opublikowano 20 Listopada 2017 #2922 Opublikowano 20 Listopada 2017 Heh za starą wersję eCoala gościu przesadził i to mocno :)
form Opublikowano 20 Listopada 2017 #2923 Opublikowano 20 Listopada 2017 Ecoal jak wino - im starszy tym droższy :) No i od karoqa to też musi kosztować, bo w razie czego pomoże ustawić.
karoka65 Opublikowano 20 Listopada 2017 #2924 Opublikowano 20 Listopada 2017 Dokładnie :) Widzisz wielu tego nie potrafi, jak z IE.
czp01 Opublikowano 20 Listopada 2017 #2925 Opublikowano 20 Listopada 2017 A jak dwa w jednym to ok :) Tak to w zasadzie bywa - sprzedałem stare ST37 za parę groszy i też pomagałem ustawić co tam umiałem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.