Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Verbomat- Nowe Podejście Do Procesu Spalania. Testy

energotop

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak dalej będzie się tak zachowywał to go oddam może będzie jakaś aktualizacja

tylko nie wiem w jaki sposób przez sterownik?

po panelu nigdzie nie widać może później przez www

Opublikowano

no niby tak ale panel ma sterować kotłem czujnik podobno nie

Opublikowano

przed zakupem pytałem w jaki sposób można będzie sterować piecem w oparciu o temperaturę w pokoju

otrzymałem informację że dowolny termostat lub panel IE52 siłą rzeczy wybrałem panel

Opublikowano

Czujnik też będzie sterował. Heh... zaczyna mnie to wszystko pomału wnerwiać :angry:

Opublikowano

nie przejmuj się to przecież nie ty sprzedajesz

Opublikowano

czyli jak rozumiem nowy soft będzie miał zaimplementowaną funkcję sterowania kotła według 

temperatury w pokoju bo ten nawet nie widzi czujnika temperatury

Opublikowano

nie przejmuj się to przecież nie ty sprzedajesz

Ale mnie wkurza, że ktoś nie dostaje kabelka za kilka zł do bramki, ktoś dostaje panel z epoki commodore...

Obiecano mi, że w kolejnej aktualizacji będzie jeszcze jedno wejście konfigurowalne, do którego podłączy się czujnik wewn.

Opublikowano

rozumiem że to twoje "dziecko" ale marzenia swoje a życie swoje najważniejsze żeby działał tak jak trzeba 

a z drobnymi potknięciami musimy się pogodzić ja też nie dostałem kompletnego panelu brakowało wtyczki 

ale bez problemu przysłano mi brakujący element wiedziałem jak wyglądał panel uznałem że go gdzieś schowam a na ścianę dam stary tablet 

teraz słyszę że będzie apka żyć nie umierać no fakt wdałem niepotrzebnie kasę na panel jak będzie możliwość podłączenia samego czujnika 

ale z rozmowy z panem Janickim zrozumiałem że tego nie będzie ale decydując się za zakup czegoś co jest w fazie rozwojowej i można powiedzieć 

że jeszcze w fazie testów musimy się liczyć z takimi sytuacjami ja osobiście nie mam żadnych pretensji i nie czuję się oszukany czy jakoś wprowadzony w błąd 

jestem zadowolony z tego co mam bruli spakowany do kartonu pójdzie do żyda

Opublikowano

gdzieś tam we wcześniejszych postach jest zdjęcie 

a tak na szybko to wygląda kropka w kropkę jak fragment sterownika a co mi tam dam zdjęcie jeszcze raz

post-1619-0-35132600-1506628033_thumb.jpg

Opublikowano

ktoś dostaje panel z epoki commodore..

Gdzieś mam jeszcze c 64  pamietasz te czasy .Panel nie jest zły no ale w dobie paneli dotykowych to młode społeczenstwo moze ządac czegoś więcej  ;)  :D

Opublikowano

z drobnymi potknięciami musimy się pogodzić ja też nie dostałem kompletnego panelu brakowało wtyczki

Wykresy od miesiąca są i działają na serwerze wewnętrznym... nie ma czasu na podmianę www ?

Panel: skoro ma być pulpitem sterującym jak np w bluli, to po co wpinać tam źle działający czujnik i oferować jako domowy ?

To są szczegóły, które źle wpływają na wizerunek. Nie wiem czy to można tłumaczyć "platformą testową"...

Osobiście nie dbam o wygląd stera - niech sobie tam gdzieś w kotłowni leży i robi co musi. Ale to co wychodzi na zewnątrz, czyli www i przyszła apka powinno być na miarę czasów.

Opublikowano

Gdzieś mam jeszcze c 64  pamietasz te czasy .

Pamiętam. Mam jeszcze działającą, kompletną Amigę 1200 :) Czasem podłączamy do TV i nawalamy w mortal combat :P

Opublikowano

Comodore z kaseciakiem i kopiowanie gier na jamniku

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dziś wypadło tankowanie. Se myślę..." a co tam, zobaczę co tam masz".

Tak to wygląda po około 4msc:

post-70216-0-61875000-1506676272_thumb.jpg

Na psinco mi światełka ?

Opublikowano

Tego sąsiadowi nie pokażesz, albo na Fejsie się nie pochwalisz a światełkami to i owszem.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Niop :)

Żeby nie było, dodaję jeszcze fotkę komory spalania.

Możecie pluć, że brudno, czy co tam... Mnie się nie chce czyścić, a zięć ma dwie lewe ręce i dwa biegi - wolny i bardzo wolny.

post-70216-0-16767800-1506676687_thumb.jpg

Opublikowano

Wykresy od miesiąca są i działają na serwerze wewnętrznym... nie ma czasu na podmianę www ?

Panel: skoro ma być pulpitem sterującym jak np w bluli, to po co wpinać tam źle działający czujnik i oferować jako domowy ?

To są szczegóły, które źle wpływają na wizerunek. Nie wiem czy to można tłumaczyć "platformą testową"...

Osobiście nie dbam o wygląd stera - niech sobie tam gdzieś w kotłowni leży i robi co musi. Ale to co wychodzi na zewnątrz, czyli www i przyszła apka powinno być na miarę czasów.

tu muszę się z Toba zgodzić chciałem cię pocieszyć żebyś się nie martwił codo stera w kotłowni też mi nie zależy na wyglądzie ma tylko działać natomiast to co w pokoju to już coś innego musi i działać i wyglądać ja jestem niepoprawnym optymistą i we wszystkim staram się widzieć same pozytywy i w tym przypadku mam nadzieję na znaczną poprawę

Opublikowano

Ciekawie to wnętrze wygląda, dużo czyściej niż u mnie na pellecie przy samym grzaniu CW.

PS

To co piszesz o zięciu to jakbym widział mojego synka - ach ta dzisiejsza młodzież  :wacko:

Opublikowano

Pikna komora - fajne  stalaktyty :)

Ja jak swojemu kotłowi zrobiłem tydzień temu kapitalne czyszczenie i serwis - pierwszy taki od 9 lat łącznie z wymianą uszczelek to w trybie lato zaczął mi palić dwa razy więcej i nie wiem dlaczego. Chyba muszę czekać aż się pozapycha i będzie ok :)

Opublikowano

tu muszę się z Toba zgodzić chciałem cię pocieszyć żebyś się nie martwił codo stera w kotłowni też mi nie zależy na wyglądzie ma tylko działać natomiast to co w pokoju to już coś innego musi i działać i wyglądać ja jestem niepoprawnym optymistą i we wszystkim staram się widzieć same pozytywy i w tym przypadku mam nadzieję na znaczną poprawę

Nie już będę nic obiecywał. Panelowi byłem przeciwny od początku, i nadal jestem. Zresztą w naszej prywatnej korespondencji, wspominałem że panel mnie nie interesuje.

Ale jak już jest, to powinien być porządny. Ja nie wiem czy niska (??) cena rekompensuje wygląd, ale ja bym go w domu nie zawiesił za darmo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.