Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Verbomat- Nowe Podejście Do Procesu Spalania. Testy

energotop

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak dalej będzie się tak zachowywał to go oddam może będzie jakaś aktualizacja

tylko nie wiem w jaki sposób przez sterownik?

po panelu nigdzie nie widać może później przez www

Opublikowano

no niby tak ale panel ma sterować kotłem czujnik podobno nie

Opublikowano

przed zakupem pytałem w jaki sposób można będzie sterować piecem w oparciu o temperaturę w pokoju

otrzymałem informację że dowolny termostat lub panel IE52 siłą rzeczy wybrałem panel

Opublikowano

Czujnik też będzie sterował. Heh... zaczyna mnie to wszystko pomału wnerwiać :angry:

Opublikowano

nie przejmuj się to przecież nie ty sprzedajesz

Opublikowano

czyli jak rozumiem nowy soft będzie miał zaimplementowaną funkcję sterowania kotła według 

temperatury w pokoju bo ten nawet nie widzi czujnika temperatury

Opublikowano
  W dniu 28.09.2017 o 18:07, andy46 napisał(a):

nie przejmuj się to przecież nie ty sprzedajesz

Ale mnie wkurza, że ktoś nie dostaje kabelka za kilka zł do bramki, ktoś dostaje panel z epoki commodore...

Obiecano mi, że w kolejnej aktualizacji będzie jeszcze jedno wejście konfigurowalne, do którego podłączy się czujnik wewn.

Opublikowano

rozumiem że to twoje "dziecko" ale marzenia swoje a życie swoje najważniejsze żeby działał tak jak trzeba 

a z drobnymi potknięciami musimy się pogodzić ja też nie dostałem kompletnego panelu brakowało wtyczki 

ale bez problemu przysłano mi brakujący element wiedziałem jak wyglądał panel uznałem że go gdzieś schowam a na ścianę dam stary tablet 

teraz słyszę że będzie apka żyć nie umierać no fakt wdałem niepotrzebnie kasę na panel jak będzie możliwość podłączenia samego czujnika 

ale z rozmowy z panem Janickim zrozumiałem że tego nie będzie ale decydując się za zakup czegoś co jest w fazie rozwojowej i można powiedzieć 

że jeszcze w fazie testów musimy się liczyć z takimi sytuacjami ja osobiście nie mam żadnych pretensji i nie czuję się oszukany czy jakoś wprowadzony w błąd 

jestem zadowolony z tego co mam bruli spakowany do kartonu pójdzie do żyda

Opublikowano

gdzieś tam we wcześniejszych postach jest zdjęcie 

a tak na szybko to wygląda kropka w kropkę jak fragment sterownika a co mi tam dam zdjęcie jeszcze raz

post-1619-0-35132600-1506628033_thumb.jpg

Opublikowano
  Cytat

ktoś dostaje panel z epoki commodore..

Gdzieś mam jeszcze c 64  pamietasz te czasy .Panel nie jest zły no ale w dobie paneli dotykowych to młode społeczenstwo moze ządac czegoś więcej  ;)  :D

Opublikowano
  W dniu 28.09.2017 o 19:21, andy46 napisał(a):

z drobnymi potknięciami musimy się pogodzić ja też nie dostałem kompletnego panelu brakowało wtyczki

Wykresy od miesiąca są i działają na serwerze wewnętrznym... nie ma czasu na podmianę www ?

Panel: skoro ma być pulpitem sterującym jak np w bluli, to po co wpinać tam źle działający czujnik i oferować jako domowy ?

To są szczegóły, które źle wpływają na wizerunek. Nie wiem czy to można tłumaczyć "platformą testową"...

Osobiście nie dbam o wygląd stera - niech sobie tam gdzieś w kotłowni leży i robi co musi. Ale to co wychodzi na zewnątrz, czyli www i przyszła apka powinno być na miarę czasów.

Opublikowano
  W dniu 28.09.2017 o 21:17, marcus312 napisał(a):

Gdzieś mam jeszcze c 64  pamietasz te czasy .

Pamiętam. Mam jeszcze działającą, kompletną Amigę 1200 :) Czasem podłączamy do TV i nawalamy w mortal combat :P

Opublikowano

Comodore z kaseciakiem i kopiowanie gier na jamniku

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dziś wypadło tankowanie. Se myślę..." a co tam, zobaczę co tam masz".

Tak to wygląda po około 4msc:

post-70216-0-61875000-1506676272_thumb.jpg

Na psinco mi światełka ?

Opublikowano

Tego sąsiadowi nie pokażesz, albo na Fejsie się nie pochwalisz a światełkami to i owszem.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Niop :)

Żeby nie było, dodaję jeszcze fotkę komory spalania.

Możecie pluć, że brudno, czy co tam... Mnie się nie chce czyścić, a zięć ma dwie lewe ręce i dwa biegi - wolny i bardzo wolny.

post-70216-0-16767800-1506676687_thumb.jpg

Opublikowano
  W dniu 29.09.2017 o 06:56, vmilo napisał(a):

Wykresy od miesiąca są i działają na serwerze wewnętrznym... nie ma czasu na podmianę www ?

Panel: skoro ma być pulpitem sterującym jak np w bluli, to po co wpinać tam źle działający czujnik i oferować jako domowy ?

To są szczegóły, które źle wpływają na wizerunek. Nie wiem czy to można tłumaczyć "platformą testową"...

Osobiście nie dbam o wygląd stera - niech sobie tam gdzieś w kotłowni leży i robi co musi. Ale to co wychodzi na zewnątrz, czyli www i przyszła apka powinno być na miarę czasów.

tu muszę się z Toba zgodzić chciałem cię pocieszyć żebyś się nie martwił codo stera w kotłowni też mi nie zależy na wyglądzie ma tylko działać natomiast to co w pokoju to już coś innego musi i działać i wyglądać ja jestem niepoprawnym optymistą i we wszystkim staram się widzieć same pozytywy i w tym przypadku mam nadzieję na znaczną poprawę

Opublikowano

Ciekawie to wnętrze wygląda, dużo czyściej niż u mnie na pellecie przy samym grzaniu CW.

PS

To co piszesz o zięciu to jakbym widział mojego synka - ach ta dzisiejsza młodzież  :wacko:

Opublikowano

Pikna komora - fajne  stalaktyty :)

Ja jak swojemu kotłowi zrobiłem tydzień temu kapitalne czyszczenie i serwis - pierwszy taki od 9 lat łącznie z wymianą uszczelek to w trybie lato zaczął mi palić dwa razy więcej i nie wiem dlaczego. Chyba muszę czekać aż się pozapycha i będzie ok :)

Opublikowano
  W dniu 29.09.2017 o 09:44, andy46 napisał(a):

tu muszę się z Toba zgodzić chciałem cię pocieszyć żebyś się nie martwił codo stera w kotłowni też mi nie zależy na wyglądzie ma tylko działać natomiast to co w pokoju to już coś innego musi i działać i wyglądać ja jestem niepoprawnym optymistą i we wszystkim staram się widzieć same pozytywy i w tym przypadku mam nadzieję na znaczną poprawę

Nie już będę nic obiecywał. Panelowi byłem przeciwny od początku, i nadal jestem. Zresztą w naszej prywatnej korespondencji, wspominałem że panel mnie nie interesuje.

Ale jak już jest, to powinien być porządny. Ja nie wiem czy niska (??) cena rekompensuje wygląd, ale ja bym go w domu nie zawiesił za darmo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.