Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Verbomat- Nowe Podejście Do Procesu Spalania. Testy

energotop

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  W dniu 23.09.2017 o 16:51, vmilo napisał(a):

Nie mam... znudziło mnie to gapienie na ster.

Mam podobnie

Nie zmieniałem nastaw przez www lekko licząc rok czasu

Czasami tylko lukne na wykresy jak soft testowy idzie a ostatnio po zmianie palnika, ja tam wolę szybką zmianę temp. z panelu domowego

Opublikowano

Tak. Oblicza spalanie dobowe, pokazuje spalanie, pokazuje stan paliwa w zasobniku(po skalibrowaniu), na schemacie dodatkowo pokazuje spalanie z ostatniej godziny i przybliżony termin zasypu paliwa.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Spalanie dobowe i "symulacja zasobnika" na wyświetlaczu i na www, reszta na www.

Opublikowano

No, dokładnie - na sterze widać średnie spalanie, i poziom w zasobniku.

Opublikowano
  W dniu 25.09.2017 o 16:49, Pieklorz napisał(a):

Mam podobnie

Nie zmieniałem nastaw przez www lekko licząc rok czasu

Czasami tylko lukne na wykresy jak soft testowy idzie a ostatnio po zmianie palnika, ja tam wolę szybką zmianę temp. z panelu domowego

Ja nawet zmian zadanej nie tykam, termostaty robią co należy :)

Wystarczy mi gapienie w w obce stery.... u mnie jest wsio OK w kotle, to na diabła mi net :P

Opublikowano

Moze net ci po to zeby inni sie gapili w twój ster  ;)  :D

Opublikowano

Witam Wszystkich w nowym sezonie. 

Rozumiem że podgląd sterownika jest możliwy dla zalogowanych użytkowników na http://www.ie.net.pl, w momencie kiedy właściciel sterownika doda uprawnienia do poglądu?

Opublikowano

Tak. Gdy Ci ktoś doda, to znajdziesz w obserwowanych.

Wejdź na demo, tam widziałem w obserwowanych ster kolegi andy.

Opublikowano

Hej - jaki dokładnie jest typ i oznaczenie czujników sterownika do np. powrotu czy podłogówki - potrzebuje dwa dokupić i nie chce podpiąć czegoś niewłaściwego.??? :)

Opublikowano

Ktoś testuje na naszym sterowniku ochronę powrotu ????

Grzeje teraz tylko cwu w trybie lato ale jak przełączę pompę CW w tryb CW plus ochrona powrotu to załącza mi się pompa CO a powinna CW. ???

Ktoś coś wie to niech mi tu napisze :(

Opublikowano

Trochę nielogiczne wydaje się ochrona powrotu przy samym grzaniu CWU tym bardziej przez grawitację.

Opublikowano

Rzeczywiście coś nie bangla. Pomimo spadku poniżej zadanej pompa CWU nie chroni powrotu.

Opublikowano

Logiczne - bo przy CWU kocioł długo jest w podtrzymaniu i wtedy powrót jest zimny :(

Nie aby mi na tej funkcji specjalnie zależało ale jak jest to niech działa jak należy :)

Opublikowano

Akurat w takim przypadku dla kotła krzywda się nie stanie(małe przepływy), aczkolwiek jest w tej opcji pewna nieścisłość którą właśnie wyjaśniam z producentem.

Opublikowano

W tym układzie jest pewna zależność która chroni CWU od wychłodzenia. Zależność ta zostanie usunięta w kolejnym sofcie tak żeby temp. powrotu była priorytetowa bez względu na temp CWU.

Opublikowano

No i jeszcze jedno skoro jesteśmy przy ochronie powrotu przy CWU LATO to jak w tym wypadku włączymy ochronę powrotu to nie może załączać się pompa CO tak jak teraz jest no bo i po co :(

Opublikowano

Pewnie wkradł się błąd. Dobrze, że to testujesz na wszelkie sposoby, i piszesz. Szybciej znajdziemy "kwiatki".

Ja nie testowałem ochrony, bo mam jedną pompę...

Opublikowano
  W dniu 27.09.2017 o 15:51, czp01 napisał(a):

No i jeszcze jedno skoro jesteśmy przy ochronie powrotu przy CWU LATO to jak w tym wypadku włączymy ochronę powrotu to nie może załączać się pompa CO tak jak teraz jest no bo i po co :(

Ale to nie jest TRYB LATO, tylko tryb CWU+OCHRONA POWROTU czyli grzanie zasobnika CWU +ewentualna ochrona powrotu przez pompę CWU (jeśli temperatura powrotu spadnie poniżej zadanej) dlatego włącza się w tym trybie też pompa CO tak jak w trybie równoleglych pomp, czy OFF. Więc nie ma to nic wspólnego z trybem LATO. Jest to tylko jedna z opcji pracy pompy CWU.

Opublikowano

Tak jak piszesz... przecież, żeby chronić powrót niezależnie, potrzebna jest osobna pompa. A to "tylko" ochrona przy pomocy pompy CWU.

Opublikowano

Więc co w tym dziwnego że włącza się pompa CO w tym trybie? I co chronić w trybie LATO?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.