Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obiecane fota tryb palenia.

Temperatura spalin przy wyciągniętej kasecie z turbulatorami dochodzi do 190stC przy spokojnym spalaniu.2bc203ffcb87859ce73a46bbe58b8d2f.jpg38f327769529536be35e102d7b255fa7.jpg

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Super jestem pod wrażeniem :)

Opublikowano

Jakie macie dmuchawki i mocowo palniki ze sterem Multifunem.

Sąsiad dostał zestaw RVC 13A  z palnikiem Pancerpola PPS 17kW

Opublikowano

Mam ten sam zestaw.

Opublikowano

U mnie to samo.

Opublikowano

Pellet palnik 19-36 ten sam wentylator

Opublikowano (edytowane)

Dzięki, a z większym palnikiem ekogroszkowym?

Pytam bo to wentyl z czujnikiem Halla ale jego Moc pobierania to 70 W, a są wentyle np. 40 Watowe.

Tylko jest problem   soft w tym sterowniku pewnie jest  pod typowe wentyle 80W tak ma większość sterów, ale są też pod wentyle 40W ale  liczba  takich sterów jest znikoma.

Edytowane przez Animus
Opublikowano

Dzięki, a z większym palnikiem ekogroszkowym?

Sprawdzę i dam Ci znać .

Opublikowano

Gdzieś w jednym z wątków ktoś pisał, że ma nowszy soft do multifun niż ten z lutego, nie mogę teraz znaleźć tego tematu i autora postu. Ktoś się orientuje jak z tym jest ?

Opublikowano (edytowane)

To ja daj maila

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tak, to ten z podziałem na trzy rodzaje kalorycznosci.

Opublikowano

Gwoli informacji, Solid doczekał się Ecodesign.

Swoją drogą ciekawe jestem na jakim sterze były badania.

https://powietrze.malopolska.pl/ekoprojekt/

Opublikowano

Oprogramowanie ma jakiś błąd. Jak pisałem wcześniej obecnie palę pelletem na dwustanie. Z ciekawości odpaliłem na PID->węgiel brunatny. Musiałem zrobić korektę paliwa na max, czyli +50%. I dopóki moc była ograniczona do 90%, to jako tako działało, ale jak podniosłem moc na 100%, to zaczął wariować podajnik. Włączał się na kilkadziesiąt sekund, 2-3 sekundy przerwy i odnowa. Musiałem blokować go ręcznie. Po ponownym włączeniu potrafił podajnik pracować nonstop. Więc dałem sobie spokój z PIDem. Dzwoniąc do Recalartu w tej sprawie, ale tez z pomysłami, głuche echo. Zerowy kontakt.

Opublikowano

Ja posiadam te oprogramowanie osoba która mi je przesłała z Recalarta powiedziała że to wersja testowa. Też po samym wgraniu coś PID miał problemy ale zresetowałem sterownik i jest ok. Teraz pracuje na PiD z Paliwem standard ciekawi mnie jeszcze tryb węgiel spiekalny będzie trzeba go przetestować. Oprócz tego pojawiły się  dodatkowe informacje na głównym ekranie takie jak temperatura powrotu i podajnika a także obroty wentylatora. W dalszym ciągu nie ma informacji o pojemność paliwa zbiorniku. Zauważyłem jedną rzecz że w PID podawanie jest dużo dłuższe niż w starym oprogramowaniu. Proszę innych o spostrzeżenia na nowym Sofcie 

Opublikowano

@Kjuku

a którą wersję softu masz  ?

Zaawansowane -> Inne -> Regulator informacja (w pierwszej linijce jest info o wersji).

Opublikowano

Tak, wcześniej była w lutym, w niej jeszcze był PID Turbo i to jest oficjalnie dostępny soft. Później wyszła nieoficjalna wersja testowa z różnymi rodzajami opału, ale w niej nie było jeszcze dodatkowych informacji na ekranie. Ty masz od jednego z userow forum ostatnią.

Z tego co wiem nie każdemu tą najnowszą wersja działa dobrze.

Opublikowano

Moja wersja jest bezpośrednia z firmy sterownika. Strasznie brakuje mi poziomu paliwa bo miałem to w ecomax 800 z pluma a jak do pieca chodzi Sie czasem raz na 10 dni w okresie przejściowym to Sie zapomina o opale :)

Opublikowano

Czy u Was też znowu nie działa zdalny dostęp e-multifun.pl ?

Opublikowano (edytowane)

Nie działa :/

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
Opublikowano

To się robi u nich już normą, że nie działa, tak jak jest normą, że nikt u nich nie odbierze telefonu.

Opublikowano (edytowane)

Dziś e-multifun nie działa cały dzień - a kontakt telefoniczny dziś również nie istnieje, to  ***. Zwłaszcza, że za dostęp premium się płaci.

Edytowane przez Ryszard
Proszę nie używać wulgaryzmów
Opublikowano

Mi się udało do nich dodzwonić - podobno zmieniają serwer i może nie działać przez cały weekend.

Jak nie mam dostępu do e-multifina to jakoś dziwnie się czuję... nie wiem czy to nie uzależnienie? ;)