Animus Opublikowano 18 Września 2015 #26 Opublikowano 18 Września 2015 A na tej aukcji: http://allegro.pl/kociol-ekogroszek-pellet-zebiec-kpp-duo-25-kw-lewy-i5669740978.html Nikogo nie naganiam a kocioł kupiłem nie przez aukcję ale przez telefon dostępny na aukcji. To już drugi mój kocioł zębca (pierwszy do starego domu kupiłem w 2009r mozna sprawdzić w histori mych postów) a drugi teraz do nowego domu. Nie wytwarza on sadzy, o czy wy piszecie że byście ją odemnie kupili. Ale każdy niech kupi co zechce ja kierowałem się swoją opinią o kotle bo go już sprawdziłem przez kilka sezonów. Na tej aukcji nikt nie kupuje licytuje itd... Czyli nie kopiłeś na Allegro tylko poza Allegro..
Mikel Opublikowano 19 Września 2015 Autor #27 Opublikowano 19 Września 2015 Ponawiam pytanie o sterowniki: Sas Solid - jaki sterownik do tego kotła jest lepszy (chodzi o tryb automatyczny) - RECALART MultiFun czy TECH ST-450zPID? I jak się te sterowniki mają jeżeli chodzi o prostotę obsługi do tego z Ogniwa - ecoal?
Animus Opublikowano 19 Września 2015 #28 Opublikowano 19 Września 2015 Z tego co mi wiadomo to : TECH ST-450 z Pid-em steruje mocą nadmuchu obliczaną na podstawie pomiaru temperatury kotła i temperatury spalin wziętej z czopucha czyli czujnika spalin a temperatura spalin zależy też od zabrudzenia wymiennika, czyli brak częstego czyszczenia wymiennika może zaburzać algorytm. RECALART MultiFun steruje mocą dmuchawy na podstawie pomiaru temperatury kotła i temperatury żaru w palenisku wziętej z retorty czyli czujnika żaru. Mierzy również temperaturę spalin ale pomiar nie ma wpływu na sterowanie mocą nadmuchu, jest za to informacja dla użytkownika że trzeba czyścić wymiennik . Za pomocą czujnika żaru utrzymuje automatycznie optymalny poziom paliwa na palniku, na jego retorcie niezależnie od kaloryczności i stosowanego paliwa temperaturę żaru utrzymuje w okolicach 500 * C. MultiFun Wydaje się być bardziej automatyczny . Nie testowaliśmy jeszcze tego koła ,hydraulik go nie podłączył ,jest właśnie ze sterem RECALART MultiFun. Chcesz łyknąć reklamę to jest tutaj: [/size]
Apollo1311 Opublikowano 19 Września 2015 #29 Opublikowano 19 Września 2015 Na tej aukcji nikt nie kupuje licytuje itd... Czyli nie kopiłeś na Allegro tylko poza Allegro.. Przecież wyraźnie ci napisałem że kupiłem przez telefon z aukcji. Rocznik pieca 2014. Animus wydaje mi się że siejesz tutaj reklamę pewnej firmy produkującej kotły z Buska? Jak się nie chcą sprzedawać to należy je zachwalać przez forum. Byłem na placu Sasa i kotłów tam od zaj--nia.
Animus Opublikowano 19 Września 2015 #30 Opublikowano 19 Września 2015 Twoja wina bo nieprecyzyjnie napisałeś ,tym atakiem (kotły z Buska) nic nie wskórasz ostatnio inny użytkownik atakował mnie że reklamuję tylko Defro ,nie mogę pracować w dwoch konkurencyjnych firmach na raz . Mnie nie interesują stare złomy z rusztem wodnym, wycofywane z produkcji 4 lata temu, sprzedawane w coraz niższej cenie na Allegro .Wiesz że kocioł a dokładniej jego płaszcz od wewnątrz i tak się starzeje ("poci się"), rdzewieje stojąc w jakimś magazynie nie zalany wodą ,tego nie zobaczysz musiałbyś rozciąć kociołek. Kocioł kupuje się przynajmniej na 10 lat więc trzeba kupować nowe modele kotłów, na teraz w klasie 5 , skok technologiczny przez czas użytkowania do wymiany na następny model i tak jest duży.
Gość Opublikowano 19 Września 2015 #31 Opublikowano 19 Września 2015 Animus Kotły z rusztem wodnym wcale nie są wycofane z produkcji,a jeszcze trzeba kilka dni poczekać,żeby fabryka nadążyła z produkcją. Dzisiaj byłem w hurtowni hydraulicznej i byłem świadkiem rozmowy inwestora,obok niego "fachowiec" i sprzedawca. W tej hurtowni zaopatrują się w te cudeńka okoliczni instalatorzy. Wybrali Defro Duo coś tam,chyba 17 kW na 140 m2 nowej dobrze izolowanej chałupy i pytanie czy to aby wystarczy,sprzedawca odpowiedział,że jak dobra izolacja to chyba powinno wystarczyć. Inwestor z "fachowcem" do sprzedawcy: "tylko panie ten z rusztem wodnym nie inaczej i za ile dni będzie"? Ok. tygodnia padła odpowiedz,więc schodzą te Duo z rusztem wodnym jak świeże bułeczki :D Śmiałem się sam do siebie,popatrzyli jak na idiotę ale powstrzymałem się od komentarza i wyjaśniania co i jak,bo ten inwestor był tak napalony i podekscytowany tym kotłem oraz jakie to szczęście go spotyka mając takiego "fachowca",który roboty nie przerobi do końca roku,a znalazł czas dla niego. Masakra.
Animus Opublikowano 19 Września 2015 #32 Opublikowano 19 Września 2015 Animus Śmiałem się sam do siebie,popatrzyli jak na idiotę ale powstrzymałem się od komentarza i wyjaśniania co i jak,bo ten inwestor był tak napalony i podekscytowany tym kotłem oraz jakie to szczęście go spotyka mając takiego "fachowca",który roboty nie przerobi do końca roku,a znalazł czas dla niego. Masakra. Masz go na sumieniu. :D
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.