Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Groszek Syberyjski

colover

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten podany przez Ciebie bardziej wygląda na "czarnego jana"  (choć parametrami się z eco power niewiele różnią)

Opublikowano

Brałem na próbkę tonę Eko-grosza chyba okolo listopada. Z zalet to to, że był bardzo suchy no i cena w promocji z przesyłka  679 zl (w tym nawet akcyza).

Minusy trochę kamyczków widocznych gołym okiem ale zawleczki nie zrywają. No i to że niestety ostro szlakuje popiół i jest go około 8%.

Zużycie ok 10 % większe niż groszkomiału z Karena.pl (zamawiałem latem w cenie ok 700 zł.)

Opublikowano

Kolego Balbulus a brałes może eko z Zalesia ,dostałem parę worków,650 tona na palecie.Nawet trochę kurzy.

• 2 lata później...
Opublikowano

na youtube wyszukaj, coś tam opowiadają i komentują

Opublikowano

Teść z sąsiadem kupili na spróbowanie tonę. Nie ma szału, raczej nie warto.

Opublikowano

Brał któś z Was może coś z tego sklepu ? http://sklep.grupatrust.pl/grupatrust węgiel rosyjski ?

Witam

Pale tym eko.

Plusy:   czysto pięknie się spala

bardzo mało popiołu i jest on "papierosowy"

brak sadzy w kotle

Minusy:  mokry (wagowo po wysuszeniu i ponownym zważeniu próbki wyszło 10%)

jak na swoją moc max 23MJ dosyć drogi

Opublikowano

Witam

Pale tym eko.

Plusy: czysto pięknie się spala

bardzo mało popiołu i jest on "papierosowy"

brak sadzy w kotle

Minusy: mokry (wagowo po wysuszeniu i ponownym zważeniu próbki wyszło 10%)

jak na swoją moc max 23MJ dosyć drogi

Idzie tym ekogroszkiem palic...? Tzn śmiało łatwo temperature się podnosi? Mam jakiś polski 28MJ ale po nim tworzą mi się kalafiory...

Dużo więcej się go spali w porównaniu z np 28MJ?

Maja jeszcze 26 MJ ciekawe jak z spiekalnoacia.. Chciałem u nich zamówić na probe mixa troche 23 i 26 MJ ,tylko troche się waham..

Opublikowano

Mój opis dotyczył sibugola. W porównaniu z mixem 1/1 chwałowice-pellet idzie go o 12% więcej. Mam niewielkie zapotrzebowanie więc na razie daje rade, na większe mrozy mam retopala.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam czarną perłę mokra jak gnój zamawiałem w pażdzierniku i mega spieki także ja już jej nie kupię

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.