Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 133
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

(...)

oraz chętnie sie zamienię z st500 na st 505 ( oczywiście różnice dopłacę)

Można wiedzieć czym się różnią od siebie ?  Bo na stronie tech nie ma już ST-500

Opublikowano (edytowane)

Witam, podpinam się pod temat.

Posiadam st500, o jego brakach jak wiadomo mozna sporo napisać, ale mam sprawę odnośnie aplikacji mobilnej na tebalet lub telefon.

W google play można sciągnąc aplikację Tech sterownik.

Wpisuje wszystkie potrzebne paramatry, aplikacja działa prawidłowo, ale nie wyświetla inoformacji o temperaturze wewnętrznej? dodałem nawet komentarz na google play o tym fakcie i otrzymałem odowiedź, ze wystarczy w ustawieniach aplikacji zmienić ustawienia. 

Moje pytanie czy ktoś wie jak zmienic ustawienia w tej aplikacji aby wyswietlała sie temp. wewnętrza?

CAM00218_zpssesu4nf6.png

oraz chętnie sie zamienię z st500 na st 505 ( oczywiście różnice dopłacę)

Moim zdaniem jest to problem z regulatorem pokojowym-posiadasz starszą wersję.

Należało by go wysłać do Techa w celu aktualizacji.

pozdrawiam

Edytowane przez Ryszard
Opublikowano

Mam ST 500 i jest super ale chcę zmienić na ST 505 bo jest bardziej rozbudowany i ma więcej możliwości ustawienia, chociażby wydajność dmuchawy. Mój moduł współpracuje z sterownikiem pieca TECH ST 480 PID i sterownikiem pokojowym ST 280. Siłownik zaworu 4d mam honeywell

Opublikowano

A ile chcesz za ST-500 ?  

Ja pisałem do Techa w sprawie aktualizacji sterownika ST-280,  i odpisali mi że mogę jedynie podnieść o jeden update,  ale do 4.XX.XX sie nie da bo to całkiem inna płytka krzemowa siedzi w środku.

Opublikowano

Sterownik dobrze współpracuje z zaworem 4 drożnym, jednak zanim znalazłem odpowiedni skok jednostkowy zgrany z czasem kontroli temperatury, trochę wody w Wiśle upłynęło.

Możesz podać jak masz/miałeś ustawione te parametry,bo mam problem z ustawieniem skoku

Ten skok uzależniony jest od czasu kontroli temperatury?

Opublikowano

Rzeczywiście, macie rację że chodzi tu o płytkę. Jakoś wyleciało mi to z głowy, tak było również z moim regulatorem. 

Po wcześniejszych ustaleniach z serwisantem. 

W lipcu wysyłałem do Techa: Sterownik St-480 od pieca i Regulator pokojowy St-280.

W sterowniku st-480 zrobili mi aktualizację, przez co mogę kontrolować ilość paliwa w zasobniku.

A w regulatorze St-280 wymienili płytkę - zmienił się nieco wygląd i doszło kilka nowych opcji, min. widok i kontrola temperatury pokoju przez online, poziom paliwa w zasobniku. 

całkowity koszt z wysyłką 200zł - wszystko trwało ok tygodnia

Opublikowano

4qtipx6avr1i_t.jpg

załączam częściowy (nie mieści się na cały ekran)zrzut ekranu z mojego smartfona aplikacji tech.  

Opublikowano

a widzisz... pisałem do Techa, zapytali o wersje sterownika st280 jak im podałem to powiedzili, że musze kupić nowy model i nowy sterownik kotła.

wersje st280 mam - 03.01.02
wersję st450H mam  1.2.1

napisze do nich w sprawie aktualizacji

Opublikowano

Globalny, mi też nie działa.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Znowu awaria serwera bo zalogować się nie można... a u Was jak ?

Opublikowano (edytowane)

U mnie też ciemno :(

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
Opublikowano

Coraz częściej się to zdarza

Opublikowano

I to wtedy kiedy najbardziej tego potrzebuję, na same święta-jak każdy wyjeździe. Bez sensu, w tamtym roku było to samo -przez całe święta nie mogłem sprawdzić co się dzieje z piecem.

Porażka

Opublikowano

Moduł GSM i masz informacje co się dzieje:-)

Opublikowano

Już działa :)

Opublikowano

Moduł GSM i masz informacje co się dzieje:-)

Tak wiem, ale szkoda mi pięciu stówek.

Tak przy okazji, Zdrowych, Wesołych i Pogodnych Świąt Bożego Narodzenia dla wszystkich forumowiczów.

Opublikowano (edytowane)

Aaaa dziękuję i wzajemnie :)

Edytowane przez Ryszard
Opublikowano

No i nastała ciemność :(

Opublikowano

Wydaje mi się że często robią coś na serwerze.Chyba to jest związane z w prowadzeniem modelu st-505.W zeszłym roku nie było takich częstych przerw w dostępie do modułu st-500.

Opublikowano (edytowane)

Ja mam st-505

Edytowane przez Ryszard
Opublikowano (edytowane)

Ja mam st-500 i też nie mam dostępu w tym momencie dletego pewnie grzebią na serwerze.Raczej jeszcze będą się zdazac takie przerwy.

Edytowane przez Ryszard
Opublikowano (edytowane)

Już działa

Edytowane przez Ryszard