Goldi90 Opublikowano 11 Października 2013 #1 Opublikowano 11 Października 2013 Witam, Dziś spotkała mnie przykra niespodzianka... Otóż mam piec co Viadrus taki jak na zdj. http://img04.allegroimg.pl/photos/oryginal/36/12/30/84/3612308414 oraz pompke podobną do tej; Złożyłem w piecu i pod 2 godzinach leci zimna woda, zawsze wystarczyło 30min i była gorąca.. Na górze w bojlerze jest gorąca rurka oraz na dole tak samo, lecz rurka, która idzie z bojlera do domu jest letnia.. Pompka jest ciepła, a zawsze była zimna(tak twierdzi tata) Co się stało? Powstał jakiś korek? Proszę o pomoc. PS. Zdjecia zaporzyczone z internetu.
majschi Opublikowano 11 Października 2013 #2 Opublikowano 11 Października 2013 witam Do weryfikacji Twojego problemu potrzebne będą zdjęcia Twojej kotłowni a w szczególności połączenia pieca za bojlerem. Pompka powinna być ciepła ponieważ przepływa przez nią ciepła woda
Goldi90 Opublikowano 11 Października 2013 Autor #3 Opublikowano 11 Października 2013 Co do zdjęć to może być problem, ponieważ nie mam aparatu ale spróbuję wszystko opisać na rysunku :)
gersik Opublikowano 11 Października 2013 #4 Opublikowano 11 Października 2013 A telefonu nie masz. Na schematach są same syfony to grzało nie będzie. Albo narysuj dokładnie instalacje w kotłowni wraz z zaworami i odpowietrznikami albo porób zdjęcia.
automatyk Opublikowano 11 Października 2013 #5 Opublikowano 11 Października 2013 Witam, Dziś spotkała mnie przykra niespodzianka... Otóż mam piec co Viadrus taki jak na zdj. http://img04.allegro...0/84/3612308414 oraz pompke podobną do tej; Złożyłem w piecu i pod 2 godzinach leci zimna woda, zawsze wystarczyło 30min i była gorąca.. Na górze w bojlerze jest gorąca rurka oraz na dole tak samo, lecz rurka, która idzie z bojlera do domu jest letnia.. Pompka jest ciepła, a zawsze była zimna(tak twierdzi tata) Co się stało? Powstał jakiś korek? Proszę o pomoc. PS. Zdjecia zaporzyczone z internetu. tak zacieła się pompa odkręć ten korek na pompie i płaskim srubokretem nia pokręć w srodku i ruszy
Goldi90 Opublikowano 12 Października 2013 Autor #6 Opublikowano 12 Października 2013 Najprawdopodobniej w bojlerze zrobił się jakiś zator.. Odetliśmy zasilanie kaloryferów, żeby pompka cisła tylko na bojler i troszkę pomogło.. chyba czeka mnie wymiana bojlera.. :(
Jaro966 Opublikowano 14 Października 2013 #7 Opublikowano 14 Października 2013 Etam, pewnie się zapowietrzyła instalacja, albo wody mało w instalacji.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.