Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Schemat

darq1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

post-42176-0-68166100-1365067533_thumb.png

Czyli instalację mogę zrobić według tego schematu?? Dodatkowo mogę zrobić na wyjściu ciepłej wody z kotła z podajnikiem i dodatkowym rusztem zawór bezpieczeństwa 3/4 - 1,5bara oraz przed zaworem 4d dać zawór zwrotny?? A jeżeli chodzi o bajpas na pompach można to jakoś inaczej rozwiązać??

Opublikowano

post-42176-0-68166100-1365067533_thumb.png

Czyli instalację mogę zrobić według tego schematu??

Witam jest to schemat podglądowy jest w nim wiele żeczy, które można zmienić

już pisałem jest wiele schematów na forum wystarczy poszukać , znalazłem jeden z nich na którym możesz bazować , jak również zmienić zobacz tu

http://forum.info-og...lacji-co-i-cwu/

wiele już zostało opisane i z pewonścią użytkownik jest zadowolony tylko jego kociołek jest o połowę mniejszy od twego i powinieneś w swoim przypadku zwrócić na to uwagę , aby odpowiednio dobrze zabezpieczyć swój kocioł :)

Opublikowano

Więc poczytałem trochę i myślę zarobić to tak

post-30729-0-96485000-1365160129_thumb.png

Jeśli macie jakieś uwagi prosze pisać bo chcę mieć instalację dobrze wykonaną. Instalację wyjścia i wejścia z kotła wykonam z rury 1" zawór mieszający 4d 1"(jak się nie mylę to kocioł ma wyjścia 1 1/4")

Opublikowano

jeszcze jedno pytanie a mianowicie mam mozliwość zakupu zaworu mieszajacego firmy Afriso DN32 tylko że on jest na rurę 5/4 i moje pytanie czy taki zawór mogę zastosować??

Opublikowano

Witam!!

Mam jeszcze takie pytanie, a mianowicie czy dać zawór zwrotny na powrocie z grzejników(zaraz za zaworem czterodrogowym)?? Czy ma to sens??

post-30729-0-83820200-1365939891_thumb.png

Opublikowano

Witam!!Mam jeszcze takie pytanie,

post-42176-0-03672000-1365975392_thumb.png

Opublikowano

Witam!!

może to głupie pytanie ale kto pyta nie błądzi czy ten zbiornik na grupie bezpieczeństwa cwu jest przelewowy czy ma robić poduszkę powietrzną??

Opublikowano

Nie potrzeba tego zbiornika ani grupy bezpieczeństwa w tym miejscu - po co ?

powinna być grupa bezpieczeństwa na obwodzie zimnej wody przed wejściem do bojlera - ZZ, ZB-6 bar + zbiornik przeponowy 10-15litrów. - układ ten zabezpiecza przed wzrostem ciśnienia w CWU w bojlerze.

Pozdr.

Opublikowano

Rzeczywiście przekombinowałem ten układ tą grupą bezpieczeństwa jakieś zaćmienie miałem :mellow: .

Opublikowano

No Sambor co my byśmy zrobili bez Ciebie za instalację . :huh: ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.