MarekCH Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor #26 Opublikowano 28 Listopada 2011 Uległem namowom i postanowiłem zastosować 4D zawór. Rzuci ktoś okiem na schemat czy jest w miarę ok. Cytuj
MarekCH Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor #27 Opublikowano 6 Grudnia 2011 I tak można czekać i czekać i nic. Nie chciałbym niepochlebnie wypowiadać się o tym forum ale widzę, że pomocy tu nie uzyskam, mój temat zaraz wyląduje na 3 stronie i nic. Cytuj
kiminero Opublikowano 7 Grudnia 2011 #28 Opublikowano 7 Grudnia 2011 I tak można czekać i czekać i nic. Jeżeli mieszanie podłogówki termostatyczne, to ma być wpięte w obieg CO. Obieg kotłowy ma być współdzielony tylko z CWU. 4D min cal i ćwierć, tak samo mały obieg, poprowadzony możliwie najkrótszą drogą, bez zbędnych zakrętów. Twoja instalacja jest z punktu widzenia 4D "standardowa". Schematów układów bliźniaczych do twojego jest tu na forum bardzo dużo. Może rozprawianie o nich po raz kolejny stało się już mało atrakcyjne? Cytuj
mironw Opublikowano 7 Grudnia 2011 #29 Opublikowano 7 Grudnia 2011 w zależności od miejsca montażu pompy podłogówki Cytuj
krisk Opublikowano 7 Grudnia 2011 #30 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Ciekawe..... Szacunek dla Fachowca który to wykonywał wiele można powiedzieć ale jedno jest pewne Żeby to zadziałao sprawnie już najlepiej nic nie kombinuj tylko daj do zrobienia projekt komuś kto ma pojęcie dlaczego wszystko musi być podłączone tak a nie inaczej Obecnie to jest wkładanie kasy w instalacje a potem wkładanie kasy aby zapewnić siebie że ona działa w sposób odpowiedni Tak to jest jak ktoś oszczędza.... /Ale fantazja i zabawa przednia/ Pozdrawiam czytających Cytuj
MarekCH Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor #31 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zrobione!!! I nawet działa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi