Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Doświadczenia Z Antracytem Po Tym Sezonie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pytanie do kolegi ramzeus gdzie się zaopatruje?

Firma Węglozłom

Bratkowice 276 a.

woj. Podkarpackie

Zainteresowani znają kontakt na necie.

Mam nadzieję, że admin nie uzna tego posta jako reklamę.

Pozdrawiam

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, jestem z Elbląga, mam ogromny problem żeby kupić choć odrobinę antracytu, gdziekolwiek nie dzwonie to nawet trudno sie dogadać, nikt nie zna tego rodzaju węgla, jest firma Szar ale dla mnie to za daleko.

Jeśli ma ktoś jakiś kontakt ze sprzedawcą antracytu proszę dać znać

• 5 lat później...
Opublikowano

witam wszystkich,jestem nowy na forum, i palę antracytem już od dawna,,, mam pytanie gdzie można kupić antracyt w okolicach janowa lubelskiego , kraśnika lub stalowej woli.

, miałem rezerwę tego paliwa dosyć sporą ale się kończy różne gabaryty od bardzo drobnego groszku do grubego orzecha, i najlepszym jest  taki  od 10-20 do 30-50 , pale go w piecu dolnym i bardzo ważne z miarkownikiem ciągu kominowego, dmuchawę wyrzuciłem , do rozpalania ożywam małe ilości najtańszego groszku np. z Tesco , a co do resztek które się nie spaliły, to mam specjalny pojemnik na popiół na którym jest sito pod kontem, i w czasie czyszczenia , wybierania resztek przed rozpaleniem rzucam wszystko na to sito, i popiół w pada do zbiornika, a reszta do pojemnika obok , i jak się napełni (2-3 dni) to spalam to samo bez domieszek nowego paliwa, wystarcza na cały dzień palenia.

może ktoś z was wie gdzie kupić antracyt  zależy mi bardzo

• 0
Opublikowano

Jest też firma zenmar w Dabrowie Górniczej i u nich chyba możliwy jest transport ale trzeba zamówić "wannę"

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

witam wszystkich,jestem nowy na forum, i palę antracytem już od dawna,,, mam pytanie gdzie można kupić antracyt w okolicach janowa lubelskiego , kraśnika lub stalowej woli.

, miałem rezerwę tego paliwa dosyć sporą ale się kończy różne gabaryty od bardzo drobnego groszku do grubego orzecha, i najlepszym jest taki od 10-20 do 30-50 , pale go w piecu dolnym i bardzo ważne z miarkownikiem ciągu kominowego, dmuchawę wyrzuciłem , do rozpalania ożywam małe ilości najtańszego groszku np. z Tesco , a co do resztek które się nie spaliły, to mam specjalny pojemnik na popiół na którym jest sito pod kontem, i w czasie czyszczenia , wybierania resztek przed rozpaleniem rzucam wszystko na to sito, i popiół w pada do zbiornika, a reszta do pojemnika obok , i jak się napełni (2-3 dni) to spalam to samo bez domieszek nowego paliwa, wystarcza na cały dzień palenia.

może ktoś z was wie gdzie kupić antracyt zależy mi bardzo

W świętokrzyskim antracytu nie uświadczysz. W garażosuszarni mam SWK Zębca więc też takimi typami węgla byłem zainteresowany dla tego potwora;-) Detal odpada, na hurt wannę 20-25 ton trzeba by kilku świadomych palaczy. A z tym ostatnim problem niesamowity.

Ogólnie stwierdzam, że u mnie na województwie i na terenie powiatu jest problem z mocnym węglem typu 33 i wyższe. Ale ©hłamu co niemiara.

Owocnych poszukiwań może bardziej na ścianie wschodniej - Hrubieszów

Opublikowano

witam,,, dzięki wszystkim za pomoc jak coś znajdę to dam znać