Skocz do zawartości

kocioł czy czsterownik  

8 użytkowników zagłosowało

1. 1. co byście kupili nowy kocioł ze sterownikiem czy sterownik z dmuchawą do starego pieca C.O

• nowy kocioł < pewność>
    • sterownik z dmuchawą do starego pieca <eksperyment>

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadamy w domu piec CO już 10 lat technologia zmieniła się od tego czasu , więc pomyślałem żeby dokupic do pieca sterownik z dmuchawą i teraz meczy mnie pytanie czy sterownik z dmuchawą i eksperymentować czy kupić nowy kocioł z całym osprzętem < tylko nie piszczie mi , to zależy ile masz kasy na wydanie > wole mniej to oczywiste ,

Opublikowano

.........Posiadamy w domu piec CO już 10 lat technologia zmieniła się od tego czasu....

nie oczekuj cudów po zmianie kotła lub instalacji sterownika - każda chałupa potrzebuje określoną ilość ciepła i tego nie przeskoczysz, ja na twoim miejscu zacząłbym od pomiaru temperatury spalin - dzięki temu widziałbyś czy kociołek jest cacy czy rzeczywiście nawet obok ekonomii nie stał ;)

...wracając do ankiety....ani nowy kocioł ani sterownik - ja w swoim wywaliłem sterownik na korzyść miarkownika i jestem bardzo zadowolony, z pewnością kiedyś gdy mój wywinie kopyta to będzie to dolniak z miarkownikem, może kalvis a może vienybe a może taki jak mam - bo znamy się jak łyse konie - budowa,ustawienia,osiągi - wszystko to już znane

pozdrawiam serdecznie ;)

Opublikowano

Czy to, że kocioł ma 10 lat jest jego jedyną wadą?

Jakie problemy chcesz rozwiązać? Może da się to zrobić bezinwestycyjnie.

Jaki to kocioł?

Opublikowano

Witam

nie wiem jaki masz kocioł ale tak sie składa , że też obecnie posiadam kocioł 11letni(2000r) zębiec swk14 i dodałem mu dmuchawę i dwie pompy Co i Cwu steruje mi tym wszystkim Auraton 1111 Multi , wszystko chodzi super.