Adam68 Opublikowano 1 Lutego 2011 #1 Opublikowano 1 Lutego 2011 (edytowane) Witam czy ktoś z obecnych tutaj miał może do czynienia lub montował opisany prze ze mnie sterownik mam zamiar taki zamontować w swoim systemie ale potrzebował bym jakiś realnych odpowiedzi jak to działa w rzeczywistości czy ten sterownik się sprawdza napisałem już jeden temat ale został bez odzewu więc albo nikt takiego rozwiązani nie stosował lub brak zainteresowania takim rodzajem sterowania http://www.compit.pl...ze/r322_12.html P.S może tym razem ktoś odpowie ewentualnie poleci inny tego rodzaju sterownik Edytowane 1 Lutego 2011 przez Adam68 Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 1 Lutego 2011 #2 Opublikowano 1 Lutego 2011 Podany adres nie prowadzi do strony. Cytuj
Adam68 Opublikowano 1 Lutego 2011 Autor #3 Opublikowano 1 Lutego 2011 przepraszam za błąd już prostuje http://www.compit.pl/katalog/13-regulatory-zaworow/produkty/pogodowy-regulator-wezla-cieplowniczego---dwa-obiegi-grzewcze/r322_12.html Cytuj
ladkar Opublikowano 1 Lutego 2011 #4 Opublikowano 1 Lutego 2011 Osobiście również jestem zainteresowany tym tematem, mam udane doświadczenia jeżeli chodzi o sterowniki tej firmy pracujące z kotłem podajnikowym. Stąd sam jestem ciekaw jeżeli chodzi o wspomniany sterownik.Pozdrawiam! Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 1 Lutego 2011 #5 Opublikowano 1 Lutego 2011 Z tym sterownikiem nie miałem do czynienia . Jest polecany do węzłów cieplnych dla dwóch obiegów. W/g mnie powinien się sprawdzić. Cytuj
Adam68 Opublikowano 1 Lutego 2011 Autor #6 Opublikowano 1 Lutego 2011 ja właśnie potrzebuje taki bo mam dwa obiegi w domu jeden na grzejniki drugi podłogówka do grzejników zawór Danfoss 4 drogowy do podłogówki 3 drogowy CWU ładowane osobną pompa sterowane przez sterownik pieca piec z podajnikiem tłokowym sterownik OGNIK PLUS PID II ,jestem amatorem i ta instrukcja obsługi tego sterownika jest dla mnie trochę zagmatwana chodzi mi o to czy będe mógl sterować tymi dwoma obiegami niezależnie tzn inne temperatury i inne strefy czasowe wiadoma grzejniki i podłogówka działają inaczej. Cytuj
Adam68 Opublikowano 2 Lutego 2011 Autor #7 Opublikowano 2 Lutego 2011 Osobiście również jestem zainteresowany tym tematem, mam udane doświadczenia jeżeli chodzi o sterowniki tej firmy pracujące z kotłem podajnikowym. Stąd sam jestem ciekaw jeżeli chodzi o wspomniany sterownik.Pozdrawiam! A czy mógłby Pan doradzić jeszcze w kwestii siłowników do zaworów mieszających posiadam dwa jeden to HRE4 4 drożny 1" drugi to HRB3 Danfoss ceny oryginalnych są trochę przerażające potrzebne mi są siłowniki trój stawne z wyłącznikami krańcowymi do tego sterownika o którym wcześniej pisałem może ma PAN takie doświadczenia i może coś poradzić. Pozdrawiam Cytuj
ladkar Opublikowano 2 Lutego 2011 #8 Opublikowano 2 Lutego 2011 NIestety ale w tej kwestii nie umiem się wypowiedzieć. Siłowniki jak i mieszczacze stosuje firmy Esbe i nie mam pojecia czy są one kompatybilne z innymi typami zaworów. Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 2 Lutego 2011 #9 Opublikowano 2 Lutego 2011 Ceny siłowników niestety są wysokie i podobne. Na podłogówke proponuję mieszacz niezależny które można kupić w hurtowniach instalacyjnych. Cytuj
Adam68 Opublikowano 2 Lutego 2011 Autor #10 Opublikowano 2 Lutego 2011 wiem że ta inwestycja trochę będzie kosztować i się z tym liczę ale węgiel też jest coraz droższy a ja beż redukcji ogrzewania w nocy spalam ok 80kg/doba z redukcja nocną 30 kg mniej ale te bieganie z piętra do piwnicy chciał bym więc zrobić automatykę w załączniku podaje obecny wygląd mojego rozdzielacza piec znajduje się zaraz za ścianą. trochę to obecnie nie estetycznie wygląda bo jest po przeróbkach i dodaniu tego prawego mieszacza i pompy do podłogówki środkowa pompa z mieszaczem jet zasilaniem dwóch rozdzielaczy szafkowych parter piętro lewa pampa zasilanie CWU Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi