Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam czy ktoś z obecnych tutaj miał może do czynienia lub montował opisany prze ze mnie sterownik mam zamiar taki zamontować w swoim systemie ale potrzebował bym jakiś realnych odpowiedzi jak to działa w rzeczywistości czy ten sterownik się sprawdza napisałem już jeden temat ale został bez odzewu więc albo nikt takiego rozwiązani nie stosował lub brak zainteresowania takim rodzajem sterowania http://www.compit.pl...ze/r322_12.html

P.S może tym razem ktoś odpowie ewentualnie poleci inny tego rodzaju sterownik

Edytowane przez Adam68
Opublikowano

Osobiście również jestem zainteresowany tym tematem, mam udane doświadczenia jeżeli chodzi o sterowniki tej firmy pracujące z kotłem podajnikowym. Stąd sam jestem ciekaw jeżeli chodzi o wspomniany sterownik.Pozdrawiam!

Opublikowano

ja właśnie potrzebuje taki bo mam dwa obiegi w domu jeden na grzejniki drugi podłogówka do grzejników zawór Danfoss 4 drogowy do podłogówki 3 drogowy CWU ładowane osobną pompa sterowane przez sterownik pieca piec z podajnikiem tłokowym sterownik OGNIK PLUS PID II ,jestem amatorem i ta instrukcja obsługi tego sterownika jest dla mnie trochę zagmatwana chodzi mi o to czy będe mógl sterować tymi dwoma obiegami niezależnie tzn inne temperatury i inne strefy czasowe wiadoma grzejniki i podłogówka działają inaczej.

Opublikowano

Osobiście również jestem zainteresowany tym tematem, mam udane doświadczenia jeżeli chodzi o sterowniki tej firmy pracujące z kotłem podajnikowym. Stąd sam jestem ciekaw jeżeli chodzi o wspomniany sterownik.Pozdrawiam!

A czy mógłby Pan doradzić jeszcze w kwestii siłowników do zaworów mieszających posiadam dwa jeden to HRE4 4 drożny 1" drugi to HRB3 Danfoss ceny oryginalnych są trochę przerażające potrzebne mi są siłowniki trój stawne z wyłącznikami krańcowymi do tego sterownika o którym wcześniej pisałem może ma PAN takie doświadczenia i może coś poradzić.

Pozdrawiam

Opublikowano

NIestety ale w tej kwestii nie umiem się wypowiedzieć. Siłowniki jak i mieszczacze stosuje firmy Esbe i nie mam pojecia czy są one kompatybilne z innymi typami zaworów.

Opublikowano

wiem że ta inwestycja trochę będzie kosztować i się z tym liczę ale węgiel też jest coraz droższy a ja beż redukcji ogrzewania w nocy spalam ok 80kg/doba z redukcja nocną 30 kg mniej ale te bieganie z piętra do piwnicy chciał bym więc zrobić automatykę w załączniku podaje obecny wygląd mojego rozdzielacza piec znajduje się zaraz za ścianą. trochę to obecnie nie estetycznie wygląda bo jest po przeróbkach i dodaniu tego prawego mieszacza i pompy do podłogówki środkowa pompa z mieszaczem jet zasilaniem dwóch rozdzielaczy szafkowych parter piętro lewa pampa zasilanie CWU

post-25086-0-50603300-1296653596_thumb.jpg