Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

remik, obrotowa pancerpola nadal ma kolano i nie jest zalecane spalanie w niej opału typu 33 czy 34, góra typ węgla 32....

Też znam osoby spalające w tym konkretnym palniku sam miał węglowy, nie twierdzę,że się nie da...

Wymogi do miału sa w karcie tego palnika

Automatyk, w pełni się z Tobą zgadzam, tez uważam,że palniki serii AZP-MR oraz AZP-MRŻ są bardzo fajne i bardzo dobre, maja przeciwzwój wypiętrzający, więc jak najbardziej poradzą sobie z gorszymi opałami. W związku z budową ślimaka w strefie spalania można je spokojnie zaliczyć do tzw palników II-ej generacji. Szeroka gardziel zsypowa i brak problemu z zawieszaniem... plus odpowiednie wykonanie ślimaka w strefie kosza i bardzo wygodne półautomatyczne czyszczenie strefy napowietrzania głowicy.

Na koniec trzeba dodac sprawnie działający serwis producenta tych palników

Opublikowano

Nie, to nie jest aktualna oferta

Jest wersja oborotwa z żeliwnym paleniskiem, tutaj wymiar paleniska i otworu nieco wiekszy niż.... tu za chwilę napiszę.

W nowszej wersji stalowej obrotówki -15kW, jest moim zdaniem lepiej, fajnie to dopasowali i dobrali,

Pytanie, czy Ci przeszkadza,że palnik jest stalowy. Tutaj zdania sa podzielone i są zdecydowani zwolennicy ich stalowych modeli.

Opublikowano

U mnie maks. moc śr. dobowa ubiegłej zimy 7,5 kw / h ( tylko 3 dni ) a w tym sezonie poniżej 6 kw / h, jeżeli w takich warunkach w zestawie z brulim poradzi sobie to nie przeszkadza. Jak to jest ten palnik http://www.bazarek.pl/produkt/801544/nowosc-palnik-obrotowy-15kw-mial-groszek.html , a 15 od 25 różni się tylko wielkością tależa obrotowego, to sąsiad chyba taki ma więc podejrzę go w pracy.

Opublikowano (edytowane)

To jest taki palnik, tyle,że na fotce jest jeszcze ten model 25kW

Na 100% jest mała wersja stalowa 15kW z obrotem, widziałem tez jej pokaz.

W stalowym palnik jest mniejszy.

Z żeliwną wersja nie jestem natomiast na 100%pewny, czy jest 15kW... obrotowy

W wersji miałowej, ale bez obrotu jest ten sam odlew paleniska a różnica to górna płyta paleniskowa i jej średnica, bez obrotu są dostępne moce 15kW, 25kW i 38kW.

W obrotowym żeliwnym na 100% róznica między 25 a 38kw to średnica talerza obrotowego i jeden okrąg więcej napowietrzenia, ale nie wiem czy jest opcja 15-ki.

Edytowane przez Pieklorz