braun Opublikowano 5 Października 2010 #1 Opublikowano 5 Października 2010 Witam. Mam taki problem. Chciałbym dołożyć kaloryferek ok. 4 żeber do ganeczku (ok 5m2), który nie był do tej pory ogrzewany. Przy okazji była tam boazeria a teraz chciałbym położyć płyty gipsowe gdyż ściany są tragiczne - strasznie krzywe, wymieniłem okna i drzwi wejściowe (na metalowe). Dom jest parter + piętro ogrzewane przez zimę gazem i sporadycznie węglem (drewnem) - posiadam dwa piecyki. I moje pytanie: Czy taki dodatkowy niewielki grzejnik (kaloryfer) spowoduje duże straty ciepła w instalacji i tym samym dużo wyższe rachunki czy raczej różnica będzie niewielka? Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 6 Października 2010 #2 Opublikowano 6 Października 2010 Załóż i nie przejmuj się specjalnie zużyciem paliwa. Dokładnie nie wyliczysz ile to będzie kosztowało użytkowo. W tej chwili i tak pomieszczenie jest ogrzewane przez ściany i otwory drzwiowe od reszty mieszkania. Grzejnik zaś zmieni znacząco komfort w pomieszczeniu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi