Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, nigdzie nie mogę znaleźć dobrych zdjęć ani informacji o kotle Ferroli 32 cgf Pro. Najbardziej interesuje mnie czy są tam dwa rzędy płomieniówek pionowych czy też jeden rząd? Rodzaj materiału z jakiego jest wykonany palnik czyli ceramiczny a może żeliwny. Najważniejsze jak się sprawuje ten kociołek w czasie użytkowania. Proszę o jakieś konkretne opinie i zdjęcia użytkowników naszego forum. Pozdrawiam wszystkich

Edytowane przez arti61
  • arti61 zmienił(a) tytuł na Kocioł Ferroli cgf Pro zgazowujący drewno
Opublikowano

Na przekroju widać ewidentnie jeden rząd płomieniówek. Plusem jest wziernik do podglądu płomienia i regulowane niezależnie powietrze.

Opublikowano

W DTR widać dwa rzędy dlatego pytam bo nigdzie naocznie  nie mogę go obejrzeć. Jeszcze pytanie o ten palnik i jak ogólnie cały kocioł się sprawuje czy czysto spala. Może ktoś ma porównanie ze stalmarkiem. Dobrze by było żeby ktoś się odezwał kto pali w takim kotle. Ten 32 kw ma modulację od 16 kW ciekawe ile w tym prawdy.

Opublikowano

Modulacja jak najbardziej realna. Blaze potrafią modulować do 30%znamionowej, więc tutaj też raczej powinno to być realne. Jest niezależna regulacja powietrza, więc daje to szanse na dobranie odpowiedniej dawki powietrza do czystego spalania. Okienko podglądu pozwoli na ocenę płomienia i ułatwi regulacje. Ale poczekaj na kogoś z takim kociołkiem, choć cóż daje recenzja jednego lub kilku użytkowników, gdy każdy może mieć inne zdolności i podejście do obsługi kotła i różną ocenę działania.