szymek78051 Opublikowano 15 godzin temu Autor #26 Opublikowano 15 godzin temu Pompa co się zakończyła i poszło do góry temperatura zaworu Włączyła Cytuj
bercus Opublikowano 7 godzin temu #27 Opublikowano 7 godzin temu Bo pompka stoi i 3d nie ma možliwosc mieszania z powrotom,to grawytacyjnie poszlo w metr rury,gdzie jest czujnik troche goracej wody.To caly problem i zawsze sie dzieje przy zaworoch x drožnych i wylaczaniu pompek obiegowych.Poki masz z tym problem,to ustaw w sterowniku przy zaworu "zamknij,gdy pompka wylaczona". Cytuj
lenas1 Opublikowano 7 godzin temu #28 Opublikowano 7 godzin temu Pytanie gdzie podpięta jest rura powrotna z tym zz. Zawór zwrotny nie tam powinien być. Temp. powrotu masz 53 st. to chyba ciągnie wodę z kotła zamiast mieszać z powrotu grzejników. Cytuj
szymek78051 Opublikowano 6 godzin temu Autor #29 Opublikowano 6 godzin temu Czujnik zaworu jest za pompką co Cytuj
lenas1 Opublikowano 6 godzin temu #30 Opublikowano 6 godzin temu Czujnik podpięty prawidłowo, ale pytanie było inne. Cytuj
szymek78051 Opublikowano 6 godzin temu Autor #31 Opublikowano 6 godzin temu Mało widać bo nie ma za bardzo jak zrobić zdjęcia całego bo mało miejsca Cytuj
bercus Opublikowano 6 godzin temu #32 Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Jest,jak opisalem.Poki po uruchomieniu pompki temperatura jest ok,nic nie zle.Poki ustawisz zamykanie zaworu przy wylaczonej pompke,po problemu. Edytowane 6 godzin temu przez bercus Cytuj
szymek78051 Opublikowano 6 godzin temu Autor #33 Opublikowano 6 godzin temu Czyli co muszę zrobić żeby to nie przebijało ? Jak to zrobić u mnie jest tak Cytuj
lenas1 Opublikowano 5 godzin temu #34 Opublikowano 5 godzin temu 26 minut temu, szymek78051 napisał(a): Mało widać bo nie ma za bardzo jak zrobić zdjęcia całego bo mało miejsca Co to za rura pozioma za kotłem, od bojlera? Jak od bojlera to mieszacz ciągnie z bojlera. Cytuj
lenas1 Opublikowano 4 godziny temu #36 Opublikowano 4 godziny temu Opisz rury na dole za kotłem. Gdzie rura powrotna z grzejników,bo z tego co widać na zdjęciu to ochronę powrotu masz z nitki od bojlera i dlatego tak przebija. Rura pionowa mieszacza powinna być podpięta do rury powrotnej z grzejnika. Cytuj
szymek78051 Opublikowano 4 godziny temu Autor #37 Opublikowano 4 godziny temu 12 minut temu, lenas1 napisał(a): Opisz rury na dole za kotłem. Gdzie rura powrotna z grzejników,bo z tego co widać na zdjęciu to ochronę powrotu masz z nitki od bojlera i dlatego tak przebija. Rura pionowa mieszacza powinna być podpięta do rury powrotnej z grzejnika. Cytuj
bercus Opublikowano 4 godziny temu #38 Opublikowano 4 godziny temu W ustawieniu zaworu/mieszacza,nie pompki. Cytuj
szymek78051 Opublikowano 4 godziny temu Autor #39 Opublikowano 4 godziny temu 4 minuty temu, bercus napisał(a): W ustawieniu zaworu/mieszacza,nie pompki. A gdzie to znajdę na sterowniku Defro acpack slim Cytuj
bercus Opublikowano 4 godziny temu #40 Opublikowano 4 godziny temu Nie znam tego sterownika,no gdzies w ustawieniach CO musi byc nastawy mieszaca. Cytuj
lenas1 Opublikowano 4 godziny temu #41 Opublikowano 4 godziny temu Rura od pompy zaworu? Jakiego zaworu? Ona wg. mnie jest od ochrony powrotu, chyba to miał na myśli instalator. Cytuj
szymek78051 Opublikowano 3 godziny temu Autor #42 Opublikowano 3 godziny temu Nie od pompy zaworu tylko pompy powrotu pomyliłem się Co miał na myśli to nie wiem a jak to zrobić żeby było dobrze ? Cytuj
lenas1 Opublikowano 2 godziny temu #43 Opublikowano 2 godziny temu Nie będzie to działać poprawnie. Szkoda że nie masz zaworów odcinających pompę powrotu to byś je zakręcił i sprawdził czy pomogło. Wyłącz pompę powrotu i sprawdź czy jest coś lepiej, ale moim zdaniem zbytnio to nie pomoże. Cza to przerobić. Cytuj
szymek78051 Opublikowano 2 godziny temu Autor #44 Opublikowano 2 godziny temu A mógł byś mi to opisać jak to przerobić żeby było dobrze ? Próbowałem już nie pomaga Cytuj
bercus Opublikowano 2 godziny temu #45 Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Jesli dobro widze,jest na powrotu pod 3d zawor zwrotny,nie možliwe,by tam cos sie pchalo od dolu.Gdyby z gory bylo przeplywu,to zawor pilnowal by temperatury dla nastawy. Edytowane 2 godziny temu przez bercus Cytuj
lenas1 Opublikowano 2 godziny temu #46 Opublikowano 2 godziny temu Na tym polega mieszanie ma tam się pchać od dołu Cytuj
1mps Opublikowano 2 godziny temu #47 Opublikowano 2 godziny temu A jak sie nie pcha od dołu ???? Sprawdź na tym zaworze zwrotnym oznaczenie. Strzałka w górę czy w dół. Cytuj
lenas1 Opublikowano 2 godziny temu #48 Opublikowano 2 godziny temu 8A jak ten zz jest zamontowany? Mam nadzieję że strzałką do góry i nie blokuję przepływu. 5 minut temu, 1mps napisał(a): A jak sie nie pcha od dołu ???? Sprawdź na tym zaworze zwrotnym oznaczenie. Strzałka w górę czy w dół. Tak napisałem żeby czeski kolega zrozumiał Cytuj
szymek78051 Opublikowano 1 godzinę temu Autor #49 Opublikowano 1 godzinę temu Jak będę w domu później to sprawdzę Szczałka w górę Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi