Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Szukam opinii na temat kotła KWKD Zębiec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No może być sterownik ok, steruje też wentulatorem ale brakuje mu sterownika "pokojowego"

Ja mam taki : KLIK i do tego panel Delta control ( kabel standard ma 10 m, można zamówić 20m) i wiadowmo w domu jaka temperatura, sterownie pompą co i co wazne alarmy wysokiej temp.

No ale nie nie ma sterowania pompy CWU, ale ja nie potrzebuję , wszystko chodzi na jednej pompie.

Możeż oczywiście dokupić model który ma to wszystko co auroton + panel pokojowy ;)

pozdrawiam

Jameess

Opublikowano

Poszukaj tematy w których jest opisywany zbiornik buforowy.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

panowie ja jak pisałem wcześniej mam problemy z piecem ale to już przeszłość bo robi się ciepło a kwkd22 już zamówiony i mam nadzieję że będzie lepiej .

mam jednak pytanie ,instalację mam w miedzi nie mam ani spadów ,ani nic w instalacji nie jest zrobione pod grawitację założenie było takie że ma pracować no pompie rurki 28,20,18,15mm miedziane puszczone nisko przy podłodze do oka poziomicy .piec niestety nie był w stanie ogrzać instalacji na pompie więc ją wyłączyłem i okazuje się że grawitacja działa i to naprawdę dobrze ale tylko na piętrze a na parterze wszystkie grzejniki zimne . na piętrze grzeją wszystkie i to naprawdę fajnie ale czemu na dole ani jeden. jeżeli panowie fachowcy mają jakiś pomysł to proszę o wytłumaczenie mi tej dla mnie niewiadomej .

Opublikowano

trudno coś powiedzieć nie widząc instalacji,podstawowa sprawa na jakim poziomie stoi kocioł?jesli na tym samym co grzejniki czyli na parterze musiałbyś mieć tzw.górne zasilanie aby uzyskać na tym poziomie grawitację..

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,mam budynek 1 piętrowy 150m2 instalacja w miedzi i szukam porady odnośnie pieca z podajnikiem slimakowym firmy Zębiec. Interesuje mnie konkretnie jaka powinna być moc pieca i ogólna opinia użytkowników.Z góry dziękuje.