tomogrodnik Opublikowano 20 Stycznia 2010 #1 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Witam,posiadam kocioł ekocentr i mam pewien problem, który wynika pewnie z mojej niewiedzy. Często wchodząc do kotłowni na piecu widzę ok 49 stopni a temperatura ustawiona pieca to 55 st. Pójdę na trzy minuty na góre wracam a tam podtrzymanie i 59 stopni.CWU jest wyłączona podajnik podaje przez 15 sek z przerwą 55 sekund, wydaje mi sie że nawet troche za dużo. Napiszcie czy to normalne Cytuj
automatyk Opublikowano 20 Stycznia 2010 #2 Opublikowano 20 Stycznia 2010 muszisz doprecyzowac ustawiena masz troche za dużą moc na palniku na pracy moze dmuchawa za duzo ustwaiona moze podawania za duzo musisz podac uastawienia i i najwazniejsze histereza kotła przy eko najlepiej jak jest ustawiona na 1st a fabrycznie zazwyczaj jest ustawione jak dla miałówek czyli na 4st ,najpierw to ustaw a pozniej zobaczymy Cytuj
tomogrodnik Opublikowano 21 Stycznia 2010 Autor #3 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Dzięki dziś sprawdzę i dam znać Cytuj
darsalam Opublikowano 22 Stycznia 2010 #4 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Może masz zawór czterodrogowy sterowany?Otwiera się i znacznie schładza piec,zamyka i temperatura rośnie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi