octaviano Opublikowano 3 Stycznia 2010 #1 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Witam Chciałbym zaczerpnąć kilka informacji na temat spalania waszych kotów olejowych proszę o krótką informacje jaki kocioł ile metrów z czego zbudowany dom. Ja mam dom o pow. 120 m2 kocioł Vaillant Iro Vit spalanie koło 1200 litrów na rok z ciepłą wodą rodzina 3 osobowa. dom pustak plus 25 cm stropian poddasze wata 40 cm. Pozdrawiam Cytuj
octaviano Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor #2 Opublikowano 16 Stycznia 2010 czy olej opałowy to juz przezytek że nik nie odpisuje/??? Cytuj
popiz Opublikowano 25 Stycznia 2010 #3 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Witam, dom o powierzchni 230m2( w tym piwnica 55m2 gdzie stoi kociołek), ściana to suporeks 24cm+12cm styropian, na parterze podłogówka+w łazience na poddaszu uzytkowym, oczywiście w całym domu grzejniki oprócz podłogówki B) Dom ma około 6-7 lat. Piec Viesman około 20-22kw(dokładnie nie wiem, ale jakby co moge sprawdzic) a sterownik euroster 2000. Rocznie zużywa około 1700l razem z podgrzewaniem wody, ale z tego co widze ten sezon bedzie chyba troszke droższy. Aha podłogówka nie chodzi cały czas przynajmniej w tym sezonie, pare dni temu dopiero ja wlaczylismy bo jak w tamtym sezonie byla wylaczona tak teraz dopiero sobie o nie przypomnielismy :D Cytuj
Gugus Opublikowano 25 Stycznia 2010 #4 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Dobry producent kotła na o.o. powinien ująć w instrukcji obsługi kotła iż po każdej dostawie oleju opałowego należy wezwać serwis celem regulacji palnika . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi