Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki to był czas, dobry, interesujący, taki sobie, nieciekawy, marny?

Z pewnością łatwo nazwać rokiem młodych, bo młodość zadecydowała i młodość zwyciężyła. Jeśli właściwy jej entuzjazm, poczucie humoru i optymizm utrwalą się w roku następnym to jest nadzieja, że będzie lepszy. Może i wtedy też żonglowanie lękami, smutkami, przestanie determinować nastroje, nadawać kierunek, kształtować poglądy, przyzwyczajać.  

Jak to na forum technicznym, właściwe temu pytanie przy okazji:
Jaką wachę lejemy od jutra 95 czy 98 ? :)

• Lubię to 1
  • Zgadzam się 1
Opublikowano

Ja niezmiennie B7. 🙂 

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, sambor napisał(a):

...(16 i 17 lat) bez problemu napiją się: jedne 95, a inne B7.

Podróżując zasłyszałem, chyba w jakiejś audycji radiowej, że te starsze modele korzystniej będzie zalewać 98 (jeśli dobrze zrozumiałem). Stąd pytanie, bo nie znam różnic. Przedtem się tym nie interesowałem, na wlewie było 95, więc stosowałem 95.

Kol. @Andrzej_M_

Bardzo dobra grafika, jest co interpretować. Możemy, na przykład zastanowić się, kto jest operatorem "maszyn"?
Czy miejsce w środku komina ma przyszłość, zarezerwowaną i dla innych?
Co się stanie, jak będzie wyglądał nasz dom, gdy operator koparki uzna, ku zdziwieniu świata, że konstrukcję trzeba rozebrać, zburzyć działaniami od środka lub z zewnątrz tak, by się rozpadła?
Trzeba myśleć mocarstwowo, by zrozumieć mocarstwa.
Niełatwe to, gdy kultywuje się rozpamiętywanie nieudanych lat; ale pozostaje nadzieja, że są tacy, którzy mają intuicję, nie zaangażują i nie zmarnują sił, życia młodzieży nietrafionymi decyzjami. Tego życzmy sobie na następne miesiące :)

Edytowane przez Fozgas
Opublikowano (edytowane)

Jeśli chodzi o PB95 E10, to starsze konstrukcje też będą działać bez problemu.

Volskswagen nie zaleca stosowania tej benzyna dla jednej grupy silników sotowanych w grupie VAG(VW, Audi, Skoda, Seat), to silniki benzynowe z pierwszej serii z bezpośrednim wtryskiem paliwa określane jako FSI. Stosowane były w latach 2000-2010 w zależności od modelu.

Starszy model silnika MPI może jeździć na E10

Tak przy okazji 45 lat temu Polski Fiast 125p był testowany na benzynie z dodatkiem 15% metanolu. Pokazany w programie Sonda z 1979roku. W tym odcinku prezentują też jest polski samochód elektryczny.

Edytowane przez Sławek007
  • Przydało się 1