Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do kotła Bosch Condens GC2300i W 15 P 23 zakupiłem regulator CT200 wraz z control key K20 RF.

Niestety jest problem z połączeniem tych urządzeń.

Po podłączeniu CT200 do sieci internetowej,dodaniu go w aplikacji EasyControl, aplikacja wymaga zamontowania w kotle klucza K20RF. Po jego włożeniu do gniazda w GC2300i W 15 P 23 znajdująca się w nim dioda miga na zielono potem świeci stałym zielonym światłem aż w końcu zaczyna migać na czerwono. Po resecie klucza (trzymam diodę ponad 5 sekund do usłyszenia sygnału) dioda w kluczu świeci mrugającym światłem żółtym, zielonym a finalnie zaczyna świecić przerywanym światłem czerwonym.  Klucz wielokrotnie resetowałem w w/w sposób, montowałem go w kotle przy wyłączonym napięciu, przy włączonym napięciu ale efekt końcowy jest taki sam czyli pulsowanie diody na czerwono.

Aplikacja EasyControl pokazuje, że Control-Key jest zainstalowany i jest w zasiegu sieci internetowej ale od czasu do czasu pokazuje też błąd A84-1876 (brak komunikacji). CT200 pokazuje tez, że jest skomunikowany z kotłem ale sterowanie kotłem przez CT200 lub aplikacje nie działa.

Ktoś wie jak mogę rozwiązać problem.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 27.09.2024 o 12:32, MrRafalSC napisał(a):

Witam, i rozwiązałeś problem ?

Niestety nie udało mi się połączyć urządzeń bezprzewodowo i zrobiłem to za pomocą tradycyjnego kabla. 

Edytowane przez Ryszard
Proszę nie cytować ostatniego postu
Opublikowano (edytowane)

A mając sam K20RF da się sterować aplikacją z telefonu temperaturą pieca ?

I jeszcze jedno pytanie - do czego podłączyłeś przewód sieciowy LAN do modułu K20RF ? on ma wejście na skrętkę ?

Edytowane przez MrRafalSC
Opublikowano

Czy CT200 pokazuje pełne statystyki zużycia gazu przy tym kotle? Gdzieś mi mignęła informacja, że opcja ta jest niedostępna.

I drugie pytanie - czy CT200 można ustawić tak aby pracowałć jako zwykły regulator pokojowy a nie pogodynka? 

Dzięki

Opublikowano (edytowane)

Dzięki. Mi właśnie zależy na tych statystykach i możliwości sterowania telefonem. Nie chcę pogodynki, czyli rozumiem że przy pracy jako reg. pokojowy branie pod uwagę temp. zewnętrznej można całkowicie wyłączyć?

I jeszcze jedno pytanie - czy poprzez CT200 można sprawdzić ilość załączeń palnika?

Edytowane przez michs
Opublikowano

Kilka screenów z apki. Możesz pominąć pogodynkę i ustawić zadaną temperature pokojową wtedy pracuje jak regulator pokojowy. Zalaczeń palnika nie sprawdzisz, nie ma takiej opcji.

Screenshot_2024-09-29-16-13-30-869_com.bosch.tt.bosch.controlng.jpg

Screenshot_2024-09-29-16-13-27-814_com.bosch.tt.bosch.controlng.jpg

Screenshot_2024-09-29-16-12-07-081_com.bosch.tt.bosch.controlng.jpg

Screenshot_2024-09-29-16-12-03-241_com.bosch.tt.bosch.controlng.jpg

• Lubię to 1