grzegorztttt Opublikowano 8 Listopada 2023 #1 Opublikowano 8 Listopada 2023 (edytowane) Mam piec Sas Biocompact 20 kw na pellet z sterownikiem Tech St-555. Dwa obiegi, podłogowka u mnie na parterze i u teściów grzejniki. Dwie pompy i dwa zawory trójdrogowe. Mam ustawione tak że podłogówka idzie na około 40 stopni a grzejniki na 53. Sterownik pokojowy st-280 jest na parterze. Jednak na piętrze szybciej się wychładza. Chciałbym dołożyć sterownik na piętro który niezależnie sterowałby piecem i temperaturą na górze. Mam taki jak na zdjęciu do wykorzystania. Jak to dobrze podłączyć? Edytowane 8 Listopada 2023 przez grzegorztttt Cytuj
Przemyslaw85 Opublikowano 8 Listopada 2023 #2 Opublikowano 8 Listopada 2023 Moim zdaniem tego nie podłączysz.Było kupić sterownik obsługujący sam zawór 3d na górę i panel pokojowy. W efekcie zapewniłbyś sobie osobne sterowanie temperaturą jak i ewentualnie pompą.Mam ten kocioł tyle że z plusem i bufor 1000l. Kocioł sam się włącza gdy temp góry bufora spadnie poniżej 55* a wyłączy się gdy dół uzyska 64*. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi