Karollol Opublikowano 9 Października 2023 #1 Opublikowano 9 Października 2023 Dzień dobry Proszę o polecenie dobrego kominka z PW i buforem. Przeglądałem parę postów i myślałem o firmie Spartherm ale nie wiem czy to dobry wybór. Proszę o pomoc Cytuj
sambor Opublikowano 9 Października 2023 #2 Opublikowano 9 Października 2023 Na poprzednim domu miałem Spartherma, ale bez PW. Byłem bardzo z niego zadowolony. Cytuj
Farm-er Opublikowano 15 Października 2023 #3 Opublikowano 15 Października 2023 Od roku mam w domu kominek Kratki Lucy 16kW. Moc grzewcza wody to 9kW. Wpięte w bufor 1500l. Kominek jest dodatkowym źródłem ogrzewania. Wystarczy na podtrzymanie temp. jednak żeby nagrzać bufor trzeba dużo czasu. Jednakże polecam kominki tej firmy. Paląc suchym drewnem szyba mocno się nie brudzi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi