morgon Opublikowano 14 Stycznia 2023 #1 Opublikowano 14 Stycznia 2023 Cześć Strzelił mi stary pojemnościowy podgrzewacz wody. Na szybko, byleby już było, kupiłem jakiś używany podgrzewacz z Termiki, jednak podczas poboru wody bardzo w nim strzela i podejrzewam że jest zawalony kamieniem. Macie jakiś skuteczny sposób by go wyczyścić? Bo ja sobie wymyśliłem żeby go napełnić, dobić przez króciec ciepłej wody powietrza z kompresora i wlotem zimnej wody wypuszczać to wszystko razem z kamieniem. Ma to sens? Czy może macie lepsze- skuteczniejsze patenty? Cytuj
Witek-z-Ulicy Opublikowano 14 Stycznia 2023 #2 Opublikowano 14 Stycznia 2023 (edytowane) Kolego @morgon spróbuj wpierw wyczyścić powietrzem z kompresora naczynia poobiednie (talerze, kubki, garnki). ps. Zapomniałem dodać, że są do tego celu przeznaczone odpowiednie preparaty chemiczne. Edytowane 14 Stycznia 2023 przez Witek-z-Ulicy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi