Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry, 

Proszę o poradę od czego dokładnie jest zawór widoczny na załączonym zdjeciu? U mnie w mieszkaniu jest on zakręcony, jakie niesie to skutki?

Z góry dziękuję za pomoc 🙂

Pozdrawiam

Kamil

IMG_20221206_191522.jpg

Opublikowano

A do jakiego pomieszczenia biegnie przewód z zakręconym zaworem ? 

Opublikowano

Czyli wynika z tego, że masz zakręcone ogrzewanie.

Opublikowano

Jak to są zawory do mieszkań, a ten zakręcony na 100% jest od Twojego mieszkania, to albo zawór jest uszkodzony, albo to nie jest zawór do Twojego mieszkania. Jak wszystko działa, to po co ruszać? Chyba że ciekawość Cię zżera, to odkręć i zobacz. Teoretycznie nic się nie powinno stać.

Opublikowano

Chyba, że jedno z mieszkań jest niezamieszkałe i grzejniki zdjęte, to wystarczy poczekać trochę i będzie widać u kogo woda pod progiem leci 😁

Opublikowano

Dotknij ręką po kolei te rury zawory czy są ciepłe skoro u ciebie i innych grzeje to powinna być wyczuwalna jakaś podobna temperatura miedzy nimi a jak zakręcony to raczej zimny możliwe że zle opisali rury.

Opublikowano

Ja mam tak jedno pokrętło zaworu założone odwrotnie, bo oryginalne mi się połamało, a inne pasowało tylko tak, że zawór jest otwarty, a pokrętło pokazuje jakby był zamknięty. 

Opublikowano

Dzięki za porady, sprawdziłem wszystkie 4 zawory i tylko ten zakręcony jest zimny wiec nie podaję ciepła. Na piętrze są dokładnie 4 mieszkania wiec kazdy zawór powinien odpowiadać za osobne mieszkanie. Nie wydaje mi się zeby ktoś z mieszkańców z piętra nie korzystał z ogrzewania... Czy jest wogole taka możliwość ze dwa mieszkania są pod jednym zaworem a jeden pozostaje wtedy wyłączny? Rachunki za ogrzewanie normalnie dostaję więc nie mam pojęcia jak by w takiej sytuacji wyglądało rozliczenie ogrzewania 😮

Opublikowano

Rachunki masz wyliczane z podzielników i ciepłomierza w budynku. Masz ciepło to nie wnikaj, a jak Cię to bardzo intryguje zadzwoń do zarządcy budynku.

Opublikowano

Chyba wolę tego nie rozdmuchiwać bo nie uwazam żebym jakos za dużo płacił za ogrzewanie, szukałem poprostu logicznego wyjaśnienia tej dziwnej sytuacji, ale pewnie tylko ktoś kto to zaprojektował łapię się w tym bałaganie 😉

• Zgadzam się 1