patrykb Opublikowano 1 Listopada 2022 #1 Opublikowano 1 Listopada 2022 (edytowane) Witam. Mam problem z piecem jak w temacie Eko biecz z podajnikiem 12kw. Na początku października rozkrecilem ślimak bo się nie kręcił... wyczyscilem i problem znikł. Ale mam inny problem. Od początku sezonu. Po otwarciu drzwiczek cały dym idzie do kotłowni. Ogólnie wcześniej czyscilem go co 2 tygodnie teraz praktycznie po 5 dniach trzeba to wyczyścić. Na paleniska zauważyłem od spodu takie coś jak na foto... Ogólnie widzę trochę smoly jest w nim.... Piec z 2014r Edytowane 2 Listopada 2022 przez Ryszard Proszę o nadawanie tytułów opisujących temat Cytuj
oxalis3 Opublikowano 1 Listopada 2022 #3 Opublikowano 1 Listopada 2022 Pewnie masz dziurę w korpusie podajnika, jest to przypadłość tych kotłów. Na forum esterownik znajdziesz więcej informacji. Cytuj
Sławek007 Opublikowano 1 Listopada 2022 #4 Opublikowano 1 Listopada 2022 Długo Ci wytrzymał. Chociaż nie, mnie tez po ośmiu latach przeżarlo dziurę na wylot. Obudowa podajnika do wymiany. U mnie też ślimak wymagał wymiany. Jaki nowy wybrałem palnik Batory-10. Motoreduktor zostawiłem stary. Cytuj
patrykb Opublikowano 15 Listopada 2022 Autor #5 Opublikowano 15 Listopada 2022 Wymieniony podajnik. Pomogło. 5 dziur... dramat Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi