Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Defro Eko Slim 20 kw silownik zaworu 4D

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez digi,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam mam zawór 4D Afriso i mam okazję kupić tanio roczny silownik Afriso ARM 343 wszystko pasuje tak jak powinno myślę ze wiem gdzie podłączyć te 3 kable które idą od siłownika. Lecz nie wiem co dalej gdy go podłącze głównie chodzi mi o ustawienia... Pomoże mi ktoś? 

Sterownik APCK SLIM 

SILOWNIK AFRISO 343 

PIEC DEFRO EKO SLIM 20 KW 

IMG_20211213_200030.jpg

IMG_20211213_200018.jpg

Edytowane przez Ryszard
Dodano prefiks
Opublikowano

Aktywujesz zawór wbudowany, ustawiasz jako CO i ustawiasz temp. zadaną na instalację.

Opublikowano (edytowane)

Mogę prosić o pomoc?  Jak to zrobić żeby było dobrze? Bo z instrukcji nie bardzo rozumiem wszystkiego? Mogłaby być wideo rozmowa lub telefoniczna? 

Edytowane przez alfalag
Opublikowano (edytowane)

Ile masz przewodów od tego Afriso 343, bo ja mam WITĘ SM 4.6 w służbie. 17 sezon zaczyna. Podłączenie nie ma znaczenia poza jednym przewodem. Powinien być niebieski, szary, brązowy lub niebieski czarny, brązowy. Niebieski musisz wpiąć w N. Sterownik umożliwia wybór obroty prawo/lewo = odpowiednio otwieranie/zamykanie i na odwrót poprzez przestawienie jednej opcji, więc pozostałe nie mają znaczenia.  Strona 31.

https://sklep.defro.pl/pl/p/file/20a9a64edaf66d7c6f7405b230f5e907/instrukcja_APC-K-Slim.pdf

O co chodzi z ustawieniami? W takim razie

Edytowane przez digi
Opublikowano

Na przykładzie innego sterownika widać ze są tu poszczególne parametry w moim sterowniki apc k slim też są jakieś ustawienia ale nie mam zielonego pojęcia co tam ile ustawić... 

IMG_20211214_093530.jpg

Opublikowano

Szkoda darmowego pisania. Zrobiłeś to co było napisane? 

Opublikowano

Przy okazji połączenie pompy CO i CWU popraw.

Opublikowano

Dostałeś odpowiedź w drugim poście.

Opublikowano (edytowane)

No tak ale jak to zrobic jak aktywować? I wtedy gdzie wejść w ustawienia nie wiem? 

Nie mogę znaleźć nigdzie żadnego filmu instrukcyjnego co dalej gdy mam już podłączone. Kolega ma inny piec i jest tam to ladnie pokazane. 

Edytowane przez alfalag
  • Rozwiązanie
Opublikowano

Menu Główne ->Menu Ustawień->Ustawienia Zaworów wybrać Zawór wbudowany>>Typ Zaworu C.O. Czas otwarcia znajdź w instrukcji. Masz napisane w drugim poście.

Masz czujnik na zewnątrz? Masz regulator pokojowy?

Opublikowano

Na przyszłość: zanim zmienisz, przeczytaj, co jest napisane na siłowniku.

• Lubię to 1