Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam wrażenie że coś niedobrego dzieje się z wentylatorem. Dziwnie brzęczy i jakoś dziwnie dmucha wiec postanowiłem go wymienić. Czy mógłby ktoś podpowiedzieć jaki wentylator zamontować? W tej chwili jest WPA 06. Kocioł to Dakon z podajnikiem. Nie wiem jaki mam palnik. Sterownik Skzp 02.

Edytowane przez Ryszard
Stopka z Tapatalk
Opublikowano

Kup taki sam jak masz

Opublikowano

Nie jestem pewny czy ten wentylator akurat jest dopasowany do tego kotła. Tak pisałem kocioł to zwykły zasypowiec czeski Dakon z 2011 roku do którego Polska firma z Bielska dołożyła retortę - nawet nie napisali jakiego producenta. Dlatego chciałbym wymienić ten wentylator na coś co będzie lepiej współpracowało z nią i sterownikiem. 

Opublikowano

A jaki jest sterownik

Opublikowano (edytowane)

Skzp 02

Edytowane przez Ryszard
Stopka z Tapatalk
Opublikowano

Skzp 02 ??

Opublikowano

Tak. Założyłem ten sterownik jakieś 3 lata temu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano (edytowane)

Tak. Założyłem ten sterownik jakieś 3 lata temu.

Edytowane przez Ryszard
Stopka z Tapatalk
Opublikowano

Jeśli wszystko działało jak należy to kup ten sam wentylator

Opublikowano

Szukać i pytać :

Opublikowano (edytowane)

Albo źle szukałem albo nie ma bo nie znalazłem podobnego tematu - w jaki sposób dobrać wentylator do retorty i sterownika.

Edytowane przez Ryszard
Stopka z Tapatalk
Opublikowano

Mnie również łatwiej było podlinkować inny temat niż powtarzać np. za @Pieklorz 🙂

Ja przy moim SKZP02 stosowałem już różne dmuchawy: WPA07, WPA)06, DM85. Obecnie przy najnowszym programie jadę na WPA07, a to dlatego, że korzystam zamiennie z eCoala a ten dobrze współpracuje właśnie z WPA07.  Podpytaj użytkowników w temacie o SKZP-2 - oni sa na bieżąco.

Opublikowano
3 godziny temu, MikiQ napisał:

Nie jestem pewny czy ten wentylator akurat jest dopasowany do tego kotła. Tak pisałem kocioł to zwykły zasypowiec czeski Dakon z 2011 roku do którego Polska firma z Bielska dołożyła retortę - nawet nie napisali jakiego producenta. Dlatego chciałbym wymienić ten wentylator na coś co będzie lepiej współpracowało z nią i sterownikiem. 

To już staruszek pozaklasowiec nie warto inwestować, bierz  używkę albo łożyska wymień i oskrob łopatki dokładnie bo pyl który tam osiadł rozwala wyważenie.