Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wypada się nie zgodzić :)

Cała sztuka w palnikach polega na tym aby w miarę wysoko spalać od ślimaka.Spalić i zrzucić.

Palnik zbliżony do kwadratu jest o wiele lepszy od palnika z gardzielą prostokąta.

Opublikowano

Witam-palnik mam zrobiony-superowo pracuje obrót koronki wewnętrznej na SUCHO czekam na niższą temperaturę na podwórku w celu udokumentowania faktu -- jednak kolano-a jak i każde w podajnikach fajkowych jest H-warte -mam inny pomysł-z którym zamierzam się uporać pozdr

Opublikowano
  W dniu 28.07.2013 o 07:19, bernard napisał(a):

Witam-palnik mam zrobiony-superowo pracuje obrót koronki wewnętrznej na SUCHO czekam na niższą temperaturę na podwórku w celu udokumentowania faktu -- jednak kolano-a jak i każde w podajnikach fajkowych jest H-warte -mam inny pomysł-z którym zamierzam się uporać pozdr

http://youtu.be/Cm3_sTuAFa0

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 31.07.2013 o 14:15, bernard napisał(a):
Podoba mi się ten palnik ładnie spala ,tylko w trakcie obrotu korony sporo pyłu/popiołu idzie w górę czy to nie zasypie szybko wymiennika ?

To 50kW taka jak moja ,wydaje mi się że gardziel ma mniejszą , pomniejszoną .

Edytowane przez Animus
Opublikowano

Witam palnik prawie taki sam jak twój -jeżeli chodzi o popiół unoszący -już poprawiłem -sprawdzałem wczoraj na miale super to chodzi pozdr

Opublikowano

To gratuluję pomyślunku ,gdyby nie ta przeklęta blacha na dole ,to bym coś podejrzał ,może sobie zrobił ,a tak d*pa blada . :D

A tak na poważnie co dalej zamierzasz z tym zrobić?

Opublikowano

Witam -zakładam palnik z tzw dużą japą do viadrusa -SAM-przez ze mnie skręconego za pare stówek-przywiozłem z czech w około 2000 r -napęd koronki jest na zewnątrz pieca i jest bez awaryjna a jak coś nawali to odwiedze złomowisko i spawarka-trafo odpale- MAM TEŻ PALNIK BURNER-S I ECOALA PO LIFTINGU OCZYWIŚCIE PRZEZ MNIE UDOSKONAŁEGO -CHODZI TEN KOMPLET CACY

W PL -JAK NIE MASZ DUŻEJ KASY I SZEROKICH PLECÓW-NIC NIE ZDZIEŁASZ -KOŃCZE TEMAT

pozdr

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Aby tylko Zwijan sie nie pojawił wkrótce>

Opublikowano

Powiem szczerze że przeczytałem tylko tą jedną stronę i o tym samym pomyślałem :)

Byłaby rozpierducha na następnym forum :(

Opublikowano

Oby do tego nie doszło. Na tamtym bylo spokojnie i konstruktywnie dopóki się nie włączył, a zarzekał się kiedyś że nie będzie już wtrącał swoich trzech groszy.

Opublikowano

Proszę proszę, tyle znajomych nicków nawet i tutaj... Witam serdecznie wszystkich znajomych użytkowników! I od razu mam nadzieję na rzeczowe i konkretne wypowiedzi :)

Opublikowano
  W dniu 19.08.2013 o 06:35, BBE napisał(a):

Proszę proszę, tyle znajomych nicków nawet i tutaj... Witam serdecznie wszystkich znajomych użytkowników! I od razu mam nadzieję na rzeczowe i konkretne wypowiedzi :)

W sumie to ja Cię znam chyba z 5 postów jakie napisałeś na muratorze ( i nie były one na pewno rzeczowe dla nikogo )

No właśnie kilka rzeczowych już przeczytałem tutaj,

Widzę że przypadek Verba nie jest odosobiony jeśli chodzi o cieknące kotły Ogniwo jak próbowano to jemu i innym wmawiać czy przedstawiać.

Końcówka Twojego posta zabrzmiała tak jakbyś był co najmniej adminem na tym forum.

Tak nie zachowuje się nowicjusz.

Opublikowano
  W dniu 19.08.2013 o 04:53, wuwok napisał(a):

będzie rzeczowo na temat oep to wątpię ze będzie się wtrącał :)

Dowiedziałem się wczoraj od jedengo z kolegów że tutaj Admini nie dają sobie powyżej wentla podskoczyć i za zadymiarstwo dostaje się szpica.

Opublikowano (edytowane)

konkretnie i rzeczowo albo kop w tyłek

pisałem o tym na FM

tu nie ma kłótni - i dobrze

Witaj Wiesławie

Edytowane przez TIMON120777
Opublikowano

I bardzo dobrze że niema miejsca dla takich ludzi.

Cześć Timon :)

Opublikowano

Taki admin przydał by się na tamtych forach to i porządek by tam był a tak ludziska będą omijać i pojawiać się tam gdzie jest na temat i rzeczowo. Można się czegoś dowiedzieć i się nauczyć.

Coraz więcej nas tutaj :)

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 19.08.2013 o 14:11, zbigmaz1 napisał(a):

Taki admin przydał by się na tamtych forach to i porządek by tam był a tak ludziska będą omijać i pojawiać się tam gdzie jest na temat i rzeczowo. Można się czegoś dowiedzieć i się nauczyć. ,,,,

Tak masz rację.

Teraz na tamtym forum jest spokój. Przemek od dłuższego czasu jest w euforii.

No tak, ale czy tam teraz można się czegoś ciekawego dowiedzieć i nauczyć ?.

Edytowane przez Andrzej_M_
Opublikowano
  W dniu 24.08.2013 o 08:01, zbigmaz1 napisał(a):

Jeżeli admin tego nie zrobi tutaj to już niczego dobrego się tu nie dowiesz.

Forum (każde dobre forum) nie jest po to, żeby w nim dowiadywać się "czegoś dobrego".

Forumjest po to, aby dowiadywać się tego, co jest potrzebne.

Ty piszesz tu strasznie dużo "dobrego". No i co z tego.