Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,jak połączyc stara rure ołowianą z miedzia fi22,czy sa redukcje tego typu,dziekuje.

Opublikowano

Jest to stara niemiecka rura fi 22 moze 25 mm przesylajaca wode uzytkowa od zaworu glownego w piwnicy,rury nie mozemy wymienic w calosci wiec zostaje nam tylko sie zredukowac.

Opublikowano (edytowane)

Nie darady wymienic,wspolnota sie nie moze dogdac takze tylko redukcja i uzdatnianie.

Edytowane przez Kudlaty52
Opublikowano

Bedac za granica mialem do dyspozycji ksztaltki redukujace wiec nie bylo problemu,a w Polsce taka sytuacja spotyka mnie pierwszy raz,pomozcie panowie.dziekuje

Opublikowano
21 minut temu, Kudlaty52 napisał:

Bedac za granica mialem do dyspozycji ksztaltki redukujace wiec nie bylo problemu, ,,,

Przecież nie ma żadnego problemu, byś sobie taką redukcje sprowadził z każdego zakątka naszego globu.

Oczywiście masz także w tej chwili,  do dyspozycji wiadomości z każdego zakątka naszego globu.     

Opublikowano

Jestem w Polsce i to polska sytuacja dlatego pytam na polskim forum,wlasnie chyba po to istnieja tez tego typu serwisy.

Wspomnialem o zagranicy co by moze wiedzial ktos o tego typu ksztaltkach e polsce.dziekuje

Opublikowano

Ja bym tego nawet nie lutował szkoda własnego zdrowia . Jak jest 25 to dałbym GEBO złączkę albo mufę .

GEBO Złączka zaciskowa naprawcza bez spawania 1'' 6396874077 - Allegro.pl- tak na szybko 

Na marginesie ciekawe ile jeszcze mamy kilometrów  takich cichych zabójców . Przecież to nie dość że zdrowie to jeszcze rozum odbiera  i gorsze od azbestu .Bez żartu to faktycznie  robota dla sanepidu .

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Kudlaty52 napisał:

Jestem w Polsce i to polska sytuacja dlatego pytam na polskim forum, ,,,

Więc w Polsce, w języku polskim możesz wpisać w wyszukiwarkę nie Polską, taką oto zależność "szkodliwość ekspozycji ołowiu na człowieka".   

Edytowane przez Witek-z-Ulicy
Opublikowano

Rozmawialismy o sprawie nie raz i sytuacja jest tak żenujaca a jednoczesnie trudna,nie bede decydowal za mieszkanców,kazdy z nich ma swiadomosc tego ze ołów jest szkodliwy,mimo to dzieki za normalna odpowiedz.

Zgadzam sie z Wami w 100% ze rure trzeba wymienić !!! Ale nie jest to w mojej mocy.Dziekuje