kuczi Opublikowano 28 Października 2020 #1 Opublikowano 28 Października 2020 (edytowane) Cześć. Od kilku miesięcy posiadam nowy piec, Bers...ki z palnikiem Kipi i sterownikiem Plum. Powoli rozgryzam ustawienia ale niepokoi mnie jedno. Jak piec przejdzie w tryb Postój po osiągnięciu zadanych temperatur ( dla CO 50 C a dla CWU 45 C ) to temperatura spada i to jest normalne ale dlaczego spada także temperatura wody w bojlerze ? Z góry zaznaczę że z wody w tym czasie nie korzystam. Jest pompka dla CO i pompka dla CWU a także zawór trójdrożny. Coś z ustawieniami pieca czy bardziej hydraulika ? Wcześniej był piec na ekogroszek i tego nie było albo nie zauważyłem ;) Edytowane 28 Października 2020 przez kuczi Cytuj
KarolBl Opublikowano 28 Października 2020 #2 Opublikowano 28 Października 2020 a pompa CWU nie chodzi czasem cały czas? Powinna się wyłączyć po osiągnięciu temp przez bojler Cytuj
kuczi Opublikowano 28 Października 2020 Autor #3 Opublikowano 28 Października 2020 (edytowane) Własnie zaobserwowałem. Piec przeszedł w tryb Nadzór po osiągnięciu zadanych temperatur a pompka pracuje. W ustawieniach serwisowych miałem ustawione na 3 min, zmieniłem na 1 min i się wyłączyła. Edytowane 28 Października 2020 przez kuczi Cytuj
papen76 Opublikowano 12 Listopada 2020 #4 Opublikowano 12 Listopada 2020 Być może tu znajdzie się odpowiedź:https://forum.muratordom.pl/showthread.php?62606-Cyrkulacja-CWU-W%C3%B3r-bez-dna Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi