vorcan Opublikowano 18 Grudnia 2012 #51 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Witam serdecznie, Mam zamiar wynająć kawalerkę (33 m2) z ogrzewaniem elektrycznym. Mieszkanie w kamienicy, ociecplonej, na I piętrze, środkowe (poniżej, z boków i po prawej są inne mieszkania - grzane). Okna plastikowe, w kuchni plata elektryczna oszczędna na 380V, pozostałe pomieszczenia (pokój, łazienka, przedpokój) z grzejnikami. Właściciel twierdzi, iż poprzednia lokatorka miała rachunki na poziomie 320 zł za 2 miesiące w zimie, przy mrozach naście stopni (tak podobno wynika z rachunków). Czy to jest możliwe? Czy rzeczywiście koszty ogrzania w/w mieszkania mogą być tak niskie? O co powinienem zapytać aby ktoś pomógł mi określić jaki będzie orientacyjny koszt ogrzania takiego mieszkania? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam, vorcan Cytuj
vernal Opublikowano 18 Grudnia 2012 #52 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Właściciel twierdzi, iż poprzednia lokatorka miała rachunki na poziomie 320 zł za 2 miesiące w zimie, przy mrozach naście stopni (tak podobno wynika z rachunków). Czy to jest możliwe? Czy rzeczywiście koszty ogrzania w/w mieszkania mogą być tak niskie? O co powinienem zapytać aby ktoś pomógł mi określić jaki będzie orientacyjny koszt ogrzania takiego mieszkania? To jest bardzo proste - oglądnij te rachunki. Cytuj
sambor Opublikowano 18 Grudnia 2012 #53 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Koszt grzania takiego mieszkanka to od 200 do 300 zł/msc- Koszt zależy jaką temp chcemy mieć oraz czy temp utrzymujemy na jednakowym poziomie. Pozdr. Cytuj
sambor Opublikowano 18 Grudnia 2012 #54 Opublikowano 18 Grudnia 2012 To jest bardzo proste - oglądnij te rachunki. Rachunki ok ale nie wiemy jaka była w mieszkaniu temperatura. Może lokatorka w kożuchu mieszkała. :P Moim zdaniem trochę te rachunki niskie. Pozdr. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi