Skocz do zawartości
IGNOROWANY

kocioł baxi du tec podłaczenie sterownika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam 

kocioł: die dietrich baxi duo tec compact+ jednofunkcyjny

Sprawa wyglada tak ze hydraulik zrobil instalacje na jednym obiegu razem z grzjnikami. Listwa sterujaca silownikami podlogowki zalaczala dla swojej potrzeby piec i odwrotnie wylaczala piec gdy dany obieg byl dogrzany. W pokojach mam grzejniki i robi sie zimno. Hydraulik przyjechal i dokupil sterownik salusa wpial go w piec i teraz on steruja on/off piecem. A podlogowka otwiera tylko obiegi jak potrzebuje. Teraz problem polega na tym ze podlgowka domaga sie grzania a sterownik jest  pokoju z grzejnikiem (jest inna temperatura) i nie zalacza pieca.

Mam pytanie czy jest mozliowsc podlaczenia sterownika salus 091fl i listwy sterujacej ogrzewniem do wyzej wymienionego pieca. Zeby to i to zalaczalo piec jak potrzebuje grzania. 

IMG_0170.aviIMG_0171.avi

Opublikowano

Podłącz równolegle salusa z listwą podłogi, jeśli ktokolwiek z ze sterowników zewrze styki, kocioł się uruchomi.

Opublikowano

Tylko jak to podłączyć ? Odbiornik radiowy sterownika(salusa) podłączyć normalnie jako następna strefę grzania na listwie ? 
tylko co będzie wtedy z pompka od podłogi ?! Jak załączy mi salus piec to listwa załączy tez i pompkę ?

a o to mi chodziło żeby mieć osobny sterownik żeby nie załączać podłogówki tylko żebym mógł kiedy chce grzać samymi grzejnikami . 

832F58E1-5E31-40CD-8A39-87C27E45478C.jpeg

C7E9DF56-C7CA-4A1C-8F00-C7F28D8215E6.jpeg

82862EFC-1F35-47EE-B5F8-7867C319E3C2.jpeg

8E60BFD0-03C1-43C6-A212-202B588A97A1.jpeg

19E0C79E-C558-444F-8595-68103EBD5ABC.jpeg

Opublikowano

Tu jeszcze zdjęcie odbiornika radiowego . Czy idzie go podłączyć do listwy podłogówki tak żeby tylko działał on/off kocioł ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Tu jeszcze zdjęcie odbiornika radiowego . Czy idzie go podłączyć do listwy podłogówki tak żeby tylko działał on/off kocioł ?

8ed6ce02ca4e81a6b258db6c4023243d.jpg

Chyba ze idzie podłączyć go razem jakimś przekaźnikiem z kablem który idzie od listwy podłogówki do kotła ?! (Który teraz jest odpięty )

Opublikowano

Salusa który jest podpięty do kotła zostaw i dodatkowo podłącz do tego równolegle wyjście z listwy które było, zanim podłączyli salusa.