jackon006 Opublikowano 15 Października 2020 #1 Opublikowano 15 Października 2020 (edytowane) Witam, od niedawna jestem posiadaczem pieca "Brotje pwhc 24" nie mam jeszcze sterownika w tej chwili temperatura na piecu jest ustawiona na 40 stopni celsjusza ( na zewnątrz ok 10 stopni) kaloryfery "letniutkie" ale w domu temperatura ok 22 stopni więc jest ok, mam tylko wątpliwości czy taka praca nie obciąża nadmiernie w jakiś sposób pieca , czy nie zużywa się szybciej niż przy pracy ze sterownikiem , jak ze zużyciem gazu przy takiej pracy ? Edytowane 15 Października 2020 przez jackon006 Cytuj
Jozefg1 Opublikowano 15 Października 2020 #2 Opublikowano 15 Października 2020 Ty masz kocioł a my mamy Ci powiedzieć ile on gazu zużywa? No bez jaj.... Cytuj
HolubPatryk Opublikowano 17 Października 2020 #3 Opublikowano 17 Października 2020 wielkość rachunków jest raczej zależna od pogody , efektywność spalania jest mniej więcej równa w całej skali temperaturowej choć te twoje są wprost idealne Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi